18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για την μετονομασία της πλατείας Κέννεντυ στην Πάφο

Στην διενέργεια δημοψηφίσματος για την μετονομασία της πλατείας Κέννεντυ, προχωρά κανονικά ο Δήμος Πάφου. 



Στο δημοψήφισμα θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο οι δημότες Πάφου που είναι εγγεγραμμένοι στους δημοτικούς καταλόγους της δημαρχούμενης περιοχής.

Η ψηφοφορία θα γίνει τόσο με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με το στήσιμο κάλπης, όσο και με τον σύγχρονο τρόπο της ασφαλούς ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα επικρατέστερα ονόματα που έχουν προταθεί είτε από δημότες είτε από μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου θα αξιολογηθούν.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, ειδική υπηρεσιακή επιτροπή θα καταρτίσει νέο μικρό κατάλογο, τον οποίο θα υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κατόπιν συζήτησης και ψηφοφορίας εφόσον χρειαστεί, θα καταλήξει σε κατάλογο πέντε (5) ονομάτων. Τα ονόματα αυτά θα υποβληθούν στους δημότες για ψηφοφορία μέσω του δημοψηφίσματος. Η ακριβής ημερομηνία για την διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Για τη μετονομασία έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Πάφου αλλά και με την πολιτική. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι τελεσίδικο και δεσμευτικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ