21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς οι διεργασίες για τις Δημοτικές εκλογές στην Επαρχία Πάφου

Οι διεργασίες για τις δημαρχιακές εκλογές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην  Επαρχία Πάφου δεδομένου ότι διεξαγωγή της ψηφοφορίας έχει οριστεί η ημερομηνία της 18ης  Δεκεμβρίου κατά την οποία θα γίνει η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων ενώ την επομένη της στις 19 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλεγέντων.


Ο υποψήφιος για την Δημαρχία της Πάφου Άκης Χρυσόμηλος θα επιδιώξει όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ  να συναντηθεί με τον αντιδήμαρχο Πάφου Μάκη Ρουσή ο οποίος προέρχεται από την ΕΔΕΚ προκειμένου να τον πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Ο Άκης Χρυσόμηλος εξήρε την παρουσία του Μάκη Ρουσή στη δημόσια ζωή της πόλης αλλά και τη συμμετοχή και βοήθεια που προσέφερε στην ΕΔΕΚ χωρίς ποτέ όπως είπε να διεκδικεί ανταλλάγματα και αμοιβές. Ο Άκης Χρυσόμηλος είπε ότι σέβεται απεριόριστα τον Μάκη Ρουσή τις απόψεις και τις αποφάσεις του αλλά έχει ταυτόχρονα και υποχρέωση να πραγματοποιήσει αυτή την συνάντηση ,όπως ανέφερε , για το καλό της πόλης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο μεταξύ δεδηλωμένο εξακολουθεί να  είναι το ενδιαφέρον του νυν αντιδημάρχου και στελέχους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μάκη Ρουσή για τη Δημαρχία της Πάφου .

Ο κ. Ρουσής με γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως όταν αναμείχθηκε στα κοινά με την ΕΔΕΚ από τα μαθητικά του χρόνια, γνώριζε πολύ καλά ότι η τιμιότητα, η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια έχουν κόστος.

Μεταξύ άλλων ο  κ. Ρουσής δηλώνει παρών για τον απλό πολίτη και για κανένα άλλο .

Από την πλευρά του ο Άκης Χρυσόμηλος η  υποψηφιότητα του οποίου στηρίζεται από την ΕΔΕΚ,το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ  επιμένει στην θέση του ότι ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη συνολική προσπάθεια και για την πάταξη της διαφθοράς και για την προώθηση των έργων στην πόλη.

Ο κ. Χρυσόμηλος ανέφερε πως η Πάφος θα πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη του ενός αλλά η πόλη όλων.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος απέρριψε τις επικρίσεις Χρυσόμηλου  σημειώνοντας ότι οι επικριτές του θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θέλουν να τον κατατάξουν. Του αυταρχικού και αποτελεσματικού ή αυτού που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως είπε.

Στο Δ. Γεροσκήπου υπέρ  της υποψηφιότητας του Γιαννάκη Μαλλουρίδη τάσσονται τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ,ενώ την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Μιχάλη Παυλίδη στηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Ενδιαφέρον για την Δημαρχία του Δήμου Γεροσκήπου επιδείκνυε και επιδεικνύει ο Ανδρέας Σιήκκης Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΕΚ.

Ωστόσο ο Ανδρέας Σιήκκης δεν έχει εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητα του και σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται πιέσεις για την απόσυρση του ενδιαφέροντος του.

Σε μια άλλη εξέλιξη, πληροφορίες φέρουν στον Δ. Γεροσκήπου να κατέρχεται το ΕΛΑΜ με συνδυασμό ενώ αναμένονται να κατέλθουν και άλλοι ανεξάρτητοι συνδυασμοί.

Στην Πόλη Χρυσοχούς τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στηρίζουν την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Άγγελου Γεωργίου Οδυσσέως ενώ η τοπική επιτροπή του ΔΗΚΟ στην πόλη Χρυσοχούς με ανάλογη διαδικασία που θα διεξαχθεί θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα στον Γιώτη Παπαχριστοφή και τον Σταύρο Ιακωβίδη που ενδιαφέρονται για την διεκδίκηση της δημαρχίας.

Στην Πέγεια μέχρι στιγμής μόνο ο Δημοκρατικός συναγερμός έχει αποφασίσει την υποστήριξη του  Παντελή Χάρπα ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και με τα άλλα κόμματα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διεργασίες και στις κοινότητες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ