29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή (30/8).

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα στις 11:00 μέχρι τις 16:00 της ίδιας μέρας.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα µέτριοι 4 και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις,

που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα το Σάββατο, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους, ενώ για τη Κυριακή και τη ∆ευτέρα αναµένεται σταδιακά µικρή πτώση.

Το Τμήμα Δασών προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για έκρηξη και επέκταση πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ