26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Προσγειώθηκαν όλες οι πτήσεις στο Αεροδρόμιο Πάφου που επρόκειτο να αφιχθούν στη Λάρνακα

Προσγειώθηκαν και οι οκτώ πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, που επρόκειτο να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Hermes Airport  Κύπρο Χατζηαθανασίου.

Ο κ. Χατζηαθανασίου ανέφερε πως η μία πτήση είχε αναχωρήσει από Μόναχο, άλλη πτήση της Aegean Airlines αναχώρησε από την Αθήνα και αντί για Λάρνακα προσγειώθηκε στην Πάφο.

Ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος που αναχώρησε από την Αθήνα επίσης προσγειώθηκε στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην Πάφο προσγειώθηκαν επίσης ένα αεροσκάφος της ελληνικής αεροπορίας που αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Επιπρόσθετα, ένα αεροσκάφος της Easy Jet που αναχώρησε από το  Βερολίνο, μία πτήση που αναχώρησε από τον αερολιμένα Gatwick, μία πτήση της εταιρείας Blue air που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα και  μία πτήση της Ukraine Airlines που αναχώρησε από το Κίεβο.

Εκτροπή πραγματοποίησαν δύο πτήσεις. Πρόκειται για την πτήση των Εmirates  που αναχώρησε από το Ντουμπάι και αντί να προσγειωθεί στη Λάρνακα προσγειώθηκε στην Αθήνα και μία πτήση των Qatar Airlines  που αναχώρησε από τη Ντόχα και αντί του αεροδρομίου Λάρνακας προσγειώθηκε στο Αμάν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαθανασίου, ακυρώθηκε μία πτήση της Gulf air, μία πτήση της Aeroflot  που θα αναχωρούσε από Μόσχα και μία πτήση που δεν εκτέλεσε το δρομολόγιο της British Airways.

Εξακολουθεί ωστόσο να εξετάζεται κατά πόσο σε μεταγενέστερο στάδιο αν δεν διευθετηθεί  το ζήτημα και δεν ανοίξει το αεροδρόμιο της Λάρνακας, τότε κάποιες πτήσεις που θα αναχωρούσαν από τη Λάρνακα θα γίνουν διευθετήσεις να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Πάφου.

Σημειώνεται πως στον αερολιμένα Πάφου όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και κινητοποίηση μετά την αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας πτήσης των Αιγυπτιακών Αερογραμμών ύστερα από αεροπειρατεία.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές βρίσκεται η Hermes Airports για διαχείριση της κατάστασης στα αεροδρόμια


Η Hermes Airports, διαχειρίστρια εταιρεία των δύο διεθνών αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους με στόχο την αντιμετώπιση του συμβάντος με το αεροσκάφος της EgyptAir.

Σε ανακοίνωσή της η Hermes Airports αναφέρει ότι η λειτουργία του Αεροδρομίου Λάρνακας έχει προσωρινά ανασταλεί με απόφαση των αρμοδίων αρχών του κράτους και βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για αντιμετώπιση της κατάστασης και επαναφορά του αεροδρομίου σε κανονική λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Προσθέτει ότι “μέχρι στιγμής οκτώ πτήσεις οι οποίες επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Πάφου, ενώ ενδέχεται ότι το ίδιο να συμβεί και με άλλες προγραμματισμένες πτήσεις”.

Δύο πτήσεις έχουν εκτραπεί και προσγειωθεί σε άλλα αεροδρόμια εκτός Κύπρου, ενώ τέσσερις πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Η Hermes Airports, έχει διευθετήσει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση αναφορικά με το πτητικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της www.hermesairports.com.

Παράλληλα, για γενικές πληροφορίες, το επιβατικό κοινό παρακαλείται όπως επικοινωνεί απευθείας με τις αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ