17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί στην Πάφο

Οι καιρικές συνθήκες με τις έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και η ελαφρά χιονόπτωση στο Τρόοδος συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την τελευταία αστυνομική ανακοίνωση, στην επαρχία Πάφου λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού. Επίσης, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμεργέτης λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. 

Ανοικτοί για αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι  οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ανοικτοί αλλά ολισθηροί λόγω έντονων βροχοπτώσεων είναι οι δρόμοι: Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά.

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και βράχων είναι οι δρόμοι: Χολετριών – Κελοκεδάρων, Αρμίνου – Φιλούσας, Αγίου Νικολάου – Καμιναριών 
 
Παράλληλα, στην επαρχία Πάφου, οι δρόμοι Σαλαμιού – Πραιτωρίου και Κιδασίου – Μαντρειά Πλατρών, είναι ολισθηροί λόγω συσσώρευσης λάσπης στο οδόστρωμα, ενώ στις πιο πάνω περιοχές επικρατεί πυκνή ομίχλη. 

Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή Τροόδους επικρατεί ελαφρά χιονόπτωση.

Οι Αστυνομία καλεί εκ νέου τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ