18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Προβλήματα λόγω υποστελέχωσης και ελλιπούς εξοπλισμού καταγγέλλει ο Ναυαγοσωστικός Όμιλος Κινύρας 

Στα όρια τους βρίσκονται οι ναυαγοσώστες της Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυαγοσωστικός Όμιλος Κινύρας. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποστελέχωση και ο ελλιπής εξοπλισμός έχουν φανεί ακόμη περισσότερο αυτές τις ημέρες, που η Πάφος έχει κατακλυστεί από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Ο Ναυγοσωστικός Όμιλος Κινύρας αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν περιστατικά διάσωσης στην Παραλία Ποτίμων όπου τουρίστας κινδύνευσε να πνιγεί εξαιτίας της θαλασσοταραχής, ενώ ο ναυαγοσώστης που προσέτρεξε σε βοήθεια αντιμετώπισε τεράστια δυσκολία στην διάσωσή του εξαιτίας των κυμάτων χωρίς να υπάρχει δεύτερος διασώστης να υποστηρίξει τη διάσωση, ενώ την περασμένη Κυριακή στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων τουρίστας διασώθηκε από εκπαιδευμένο δύτη, καθώς το περιστατικό συνέβη στις 19:00 το βράδυ και ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 18:00 το απόγευμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, το ταχύπλοο σκάφος διάσωσης στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων είναι χαλασμένο εδώ και 10 ημέρες και δεν έχει γίνει τίποτε για την επιδιόρθωση του ιδιαίτερα τώρα που η επισκεψιμότητα είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Πάφου, σημειώνει.

Οι ναυαγοσώστες της Πάφου εκφράζουν, επίσης, την άποψη πως καθώς η ακτογραμμή της Επαρχίας είναι η μεγαλύτερη της Κύπρου, για να υπάρχει σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών οι ναυαγοσώστες θα πρέπει να είναι 96  για τα 33 σημεία που διαθέτει η επαρχία και όχι 46 όπως είναι σήμερα.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι όλες οι εξαγγελίες για επάρκεια στον εξοπλισμό διάσωσης δεν έχουν υλοποιηθεί, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στους διασώστες όσο και στους λουόμενους.

Για το θέμα το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, η οποία ωστόσο δεν επιθυμούσε να τοποθετηθεί, στο παρόν στάδιο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ