29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Άνδρας κινδύνεψε να πνιγεί μετά απο περιστατικό υποθερμίας- Τον έσωσε χειμερινός κολυμβητής

Η άμεση παρέμβαση ενός χειμερινού κολυμβητή και του ναυαγοσώστη στα Δημοτικά Μπάνια στην Κάτω Πάφο απέτρεψαν ευτυχώς τα χειρότερα όταν σήμερα το πρωί ένα μέλος του σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Βρυσούθκια Κέλπετρη ενώ κολυμπούσε φαίνεται να υπέστει υποθερμία και καλούσε σε βοήθεια.


Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 8:00πμ σήμερα το πρωί όταν ο ελληνκύπριος άνδρας ο οποίος έκανε το πρωινό του κολύμπι ως συνήθως στα Δημοτικά Μπάνια, ηλικίας περίπου 45-50 χρόνων, άρχισε να φωνάζει “βοήθεια βοήθεια” σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες με αποτέλεσμα να σπεύσουν για βοήθεια ο επίσης χειμερινός κολυμβητής Λάκης Σοφοκλέους και ο ναυαγοσώστης Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο Πρόεδρος του σωματείου Ματθαίος Ιερικηπιώτης επιβεβαίωσε το συμβάν εκφράζοντας την ίδια στιγμή την ευχαρίστηση των κολυμβητών για την άμεση αντίδραση τόσο του συνάδελφού τους όσο και του νααυαγοσώστη της περιοχής. Ήταν καθοριστική η συνεισφορά τους, μας ανέφερε, είναι απο τις περιπτώσεις που η ανθρωπιά και ο αλτρουισμός δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο εκτός απο το να τρέξεις να βοηθήσεις ότι ο συνάνθρρωπός σου σε καλεί σε βοήθεια. Σημαντικό για μας στο σωματείο μας κατέληξε είναι και το πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που υπάρχει που μας κάνει να λειτουργούμε ως ομάδα και ως μια μεγάλη οικογένεια. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Να αναφερουμε πως η υποθερμία μπορεί να προκύψει με δύο τρόπους: όταν το σώμα μας εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ψυχρό περιβάλλον ή όταν οι εσωτερικοί μηχανισμοί που φροντίζουν για τη σταθερότητα της θερμοκρασίας δυσλειτουργούν.

Η θάλασσα συγκαταλέγεται στους παράγοντες της πρώτης κατηγορίας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες όπου η θερμοκρασία του νερού μειώνεται και η παρατεταμένη κατάδυση ή η κολύμβηση μπορούν να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ