22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ: Έκθεση φωτογραφίας “Αλμύρα / Saltiness” για το ίδρυμα “Σοφία για τα παιδιά”

Εικοσιπέντε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι συναντιούνται και εκθέτουν αφιλοκερδώς τις ξέχωρες φωτογραφικές τους ερμηνείες για την ‘Αλμύρα’. Επισκεφτείτε την έκθεση και ταξιδέψτε κι εσείς μέσα από το φακό των καλλιτεχνών σε μνήμες, εικόνες, αισθήσεις…στη δική σας ‘Αλμύρα’.


 Η έκθεση θα παρουσιαστεί  αρχικά στο ξενοδοχείο Almyra και ακολούθως στο ξενοδοχείο Anassa στην Πάφο. Επίσης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό τμήμα της Κυπριακής Πρεσβείας στη Γερμανία, η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μόναχο και στο Βερολίνο.

 Το ξενοδοχείο Almyra της Thanos Hotels θέλοντας να συνδράμει με το δικό του μοναδικό τρόπο στη μεγάλη γιορτή ‘Πάφος 2017’, καθιέρωσε στις αίθουσες του διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Ξένοι και ντόπιοι καλλιτέχνες φιλοξενούνται αφιλοκερδώς και παρουσιάζουν εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια τέχνης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δείτε φωτογραφίες της έκθεσης ΕΔΩ

 Στα πλαίσια αυτά, σε συνεργασία με το ίδρυμα ‘Σοφία για τα παιδιά’ και γιορτάζοντας το ‘Πάφος 2017’, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ‘Αλμύρα / Saltiness’. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα είναι στις 22 Απριλίου και ώρα 08.00 μμ και θα διαρκέσει μέχρι την 21η Μαΐου. Ακολούθως θα μεταφερθεί στο ξενοδοχείο ‘Anassa’ όπου και θα παρουσιαστεί από τις 27 Μαΐου μέχρι την 26ην Ιουνίου. Επίσης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό τμήμα της Κυπριακής Πρεσβείας στη Γερμανία, η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μόναχο και στο Βερολίνο.

Η ιδέα του τίτλου της έκθεσης πάρθηκε από το ίδιο μας το νησί. Η αλμύρα της θάλασσας, στο κορμί, η άμμος και το κύμα, ένα μακροβούτι,  το παιχνίδι του φωτός με το αλμυρό νερό, εικόνες και αισθήσεις που ζούμε κάθε καλοκαίρι στον τόπο μας, αλλά και εμπειρίες ταξιδιών σε άλλους τόπους.  Με αυτό το σκεπτικό ζητήθηκε από τους φωτογράφους να δώσουν τη δική τους ερμηνεία . Μια  πολυθεματική κάτω από μια λέξη: Αλμύρα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της διοργάνωσης στο FACEBOOK πατώντας ΕΔΩ

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα ταξιδέψει τον καθένα μας σε δικές του αναμνήσεις. Σε εικόνες νοσταλγίας, αλλά και εμπειρίες που θα ήθελε να ζήσει. Θα αφεθεί η φαντασία να ερμηνεύσει σχήματα και παραστάσεις-δημιουργίες αιώνων του ξεσπάσματος του αλμυρού νερού στην ακτή.  Εικόνες αντιθέσεων, βιοπορισμός – ξεγνιασιά, αγριεμένο κύμα – γαλήνη, καθημερινότητα – στιγμή μοναδική. Ο παραλληλισμός με την ‘Αλμύρα’ του καθενός,  γιατί η αλμύρα είναι ζωή.

‘Όλα τα έσοδα της έκθεσης θα δοθούν στο ίδρυμα ‘Σοφία για τα παιδιά’.

Η δράση του ιδρύματος στην Κένυα είναι σε όλους γνωστή. Ο στόχος και το επίκεντρο της φιλοσοφίας του ιδρύματος είναι να δοθεί σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη, η ευκαιρία  όχι μόνο της επιβίωσης αλλά και η δυνατότητα να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια και φροντίδα, παρέχοντας του τα απαραίτητα εφόδια για να αλλάξει τη μοίρα του, έτσι ώστε να σπάσει το φαύλο κύκλο της φτώχειας της βίας και της αρρώστιας. Παράλληλα με τη δράση του στην Κένυα, το ίδρυμα έχει επεκτείνει τη δράση του και στην Κύπρο, παρέχοντας γεύμα σε όλα τα παιδιά  16 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και οργανώνοντας παρουσιάσεις σε παιδιά τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό με στόχο την ευαισθητοποίηση τους στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας και την ένταξη τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού.

 Οι φωτογράφοι που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση είναι οι:

Άκης Εργατούδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους, Αντιγόνη Δρουσιώτου, Αντρέας Βασιλείου, Γιάννος Ζαχαρίου, Γιώργος Ερέσσιος, Γιώργος Πανταζής, Δημήτρης Βαττής, ‘Ελενα Μιχαήλ, Ελένη Περικλέους-Κέστα, Θάνος Σαββίδης, Ιωάννα Μαρκίδου, Καρολίνα Φωτιάδου, Λουίζα Νικολαίδου, Μαρίνα Βερνίκου, Μαρίνα Σιακόλα, Μάριος Αποστολίδης,  Μάριος Καρύστιος, Μάριος Ταραμίδης, Μιχάλης Κούλουμος, Νικόλας Μιχαήλ, Τόνια Δραγούνη,  Χάρης Πελαπαισσιότης και Χριστόδουλος Παπαδόπουλος.

Επιμελητές της έκθεσης είναι οι Νικόλας Μιχαήλ και Γιώργος Πανταζής.

Χορηγός η Τράπεζα Κύπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ