22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Πρεμιέρα θερινής κυνηγετικής περιόδου σήμερα

Άρχισε η θερινή περίοδος του κυνηγιού με την πρώτη εξόρμηση να πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πέτρος Αναγιωτός, Λειτουργός Υπηρεσίας Θήρας & Πανίδας, το θήραμα είναι φάσσες, τρυγόνια, ορτύκια, τραχήλες και κορακοειδή.

Ανέφερε ότι η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας υπολογίζει ότι κυνηγοί φέτος θα φθάσουν τις 16-17 χιλιάδες, σημειώνοντας ότι οι χάρτες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Θήρας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, ο κ. Αναγιωτός έκανε έκκληση στους κυνηγούς να ανανεώσουν τις άδειες τους, να προσέχουν να μην υπάρχει οποιοσδήποτε θέμα με φωτιές, «να κυνηγήσουν όμορφα και ωραία, σεβόμενοι τους συναδέλφους τους και τους χώρους όπου θα κυνηγήσουν».

Εξάλλου, ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας & Πανίδας επισημαίνει ότι το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους απαγορεύεται, αφού με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα, καλούνται οι κυνηγοί, πριν εξορμήσουν, να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.

Λευκωσία 99445697
Λεμεσός 99445728
Λάρνακα / Αμμόχωστος 99634325
Πάφος 99445679

Επιπρόσθετα, προτρέπονται οι κυνηγοί όπως τηρούν τα πιο κάτω με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα θερμοπληξίας:

· Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα,
· Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό,
· Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου,
· Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων),
· Να αποφύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από όλες τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον πρόσφατο τροποποιητικό Νόμο ο οποίος έχει τεθεί σε εφαρμογή, από τις 14/7/2017, το εξώδικο πρόστιμο για κυνηγό που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτοχος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, είναι €2.000 συν το τέλος των αδειών κυνηγίου που δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια.

Δηλαδή εάν ένας κυνηγός δεν έχει ανανεώσει άδεια κυνηγίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια τότε το εξώδικο πρόστιμο που θα πληρώσει θα είναι 2.000+(4Χ€77)= €2.308.

Η θερινή κυνηγετική περίοδος ολοκληρώνεται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ