19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου

Η Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ως θεσμός αποτελεί το κορυφαίο οικονομικό γεγονός της Επαρχίας. Την Συνέλευση του ΕΒΕ τίμησαν με την παρουσία τους ο Έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, οι Βουλευτές, Δημάρχοι, η Έπαρχος, Αξιωματούχοι και οι Αρχές της Πάφου, εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της Κύπρου, Συνδέσμων και Φορέων της Επαρχίας, ενώ η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου ήταν αθρόα.

Στην Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου απηύθυναν τον χαιρετισμό τους ο Υπουργός ΕΕΒ κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος τόνισε ότι η Πάφος έχει πολύ σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς στην ανάπτυξη, στην μείωση της ανεργίας και συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τους αγοραστές και επενδυτές από το εξωτερικό, ο Δήμαρχος Πάφου κος Φαίδωνος ανέφερε ότι η  Επαρχία  Πάφου  αποτελεί σήμερα ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό που δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Αγκαστινιώτης, δίνοντας μια αισιόδοξη εικόνα για την οικονομική πορεία της χώρας και της πόλης του Αγαπήνωρα, κάλεσε την Κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή στις αρχές της συγκρατώντας το κρατικό μισθολόγιο και περιορίζοντας τις αλόγιστες δαπάνες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης κατέθεσε την Έκθεση Πεπραγμένων και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Ο κ. Δημητριάδης έκανε μια επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε, αναφέροντας τις σημαντικές επαφές που είχε το Επιμελητήριο Πάφου με αξιωματούχους διαφόρων χωρών, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει κερδίσει το Επιμελητήριο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την τοπική οικονομία της Πάφου όπου τόνισε την τροχιά ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται με  πρωτοπόρους τους τομείς του τουρισμού και της ανάπτυξης γης. Επίσης τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής δράσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητά της να λειτουργεί μέσα σ’ ένα περιβάλλον χωρίς υπέρβαρη γραφειοκρατία και μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο χωρίς εμπόδια, απόλυτα σαφές, σταθερό και διεθνώς ανταγωνιστικό ενώ αναφέρθηκε και στην προώθηση της έξυπνης πόλης από πλευράς του Δήμου Πάφου, την πληθώρα των έργων που εκτελούνται καθώς και την προώθησης της Πάφου ως εκπαιδευτικού κέντρου. Τέλος αναφέρθηκε  στους στρατηγικούς στόχους του ΕΒΕ Πάφου όπως Παροχή υποστήριξης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, κατασκευή Μαρίνας και υποδομής υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, αύξηση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Πάφου, διαχειριστικό σχέδιο Ακάμα κλπ. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ επανέλαβε την ισχυρή πεποίθησή του, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου είναι αυτός που θα βάλει ξανά την Πάφο σε πορεία ανάπτυξης και κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν την προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το επίσημο μέρος της Γενικής συνέλευσης έκλεισε με την απονομή τιμητικής διάκρισης του Επίτιμου Προέδρου με βάση το άρθρο 25(3) του καταστατικού του ΕΒΕΠ στους κκ. Θέμη Φιλιππίδη και Κυριάκο Δρουσιώτη σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής τους στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού και της ευρύτερης συνεισφοράς τους στην οικονομική ανάπτυξη της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ