21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

“Πολύ καθοριστικό” το επόμενο δίωρο… Στην Ασίνου το πιο σοβαρό μέτωπο της πυρκαγιάς

Με ρίψεις επιβραδυντικού από τα πτητικά μέσα, γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά στο μέτωπο της περιοχής της Ασίνου, που είναι και το σοβαρότερο, ενώ παράλληλα πτητικά μέσα επιχειρούν και πάνω από την περιοχή των Σπηλιών με ρίψεις νερού, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος βρίσκεται στο Κέντρο Συντονισμού στη Γαλάτα, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.


«Έχουμε επικεντρώσει την προσπάθεια στον έλεγχο της πυρκαγιάς. Έχουμε διαχωρίσει την πυρκαγιά σε δύο μέτωπα: το βόρειο μέτωπο που είναι η περιοχή της Ασίνου και το νότιο μέτωπο που είναι η περιοχή των Σπηλιών», ανέφερε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη 15 πτητικά μέσα ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους στις έξι το πρωί και αδιάκοπα προβαίνουν σε ρίψεις. «Στην περιοχή της Ασίνου γίνονται ρίψεις επιβραδυντικού από τα αεροπλάνα και στην περιοχή των Σπηλιών γίνονται ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα. Το πιο σοβαρό μέτωπο που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή είναι εκείνο της Ασίνου και γι` αυτό γίνονται ρίψεις επιβραδυντικού για να περιοριστεί η πυρκαγιά και στη συνέχεια να τεθεί υπό έλεγχο», εξήγησε ο Υπουργός.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκτίμησε ότι οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ευνοϊκές και το επόμενο δίωρο θα είναι «πολύ καθοριστικό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα ξένα πτητικά μέσα που αναμένονται από Γαλλία και Ιταλία θα φθάσουν γύρω στις 4 το απόγευμα και τότε θα εξεταστεί πώς θα αξιοποιηθούν.

«Γίνεται κάθε δίωρο αξιολόγηση της κατάστασης. Λαμβάνουμε πληροφόρηση από τους πιλότους και από τους τρεις συντονιστές», είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε, τέλος, ότι ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Κέντρο Συντονισμού όπου θα προεδρεύσει σύσκεψης, θα γίνει ενημέρωση και θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα εξελιχθεί ο χειρισμός της κατάστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ