22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Πολιτιστική εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο 105 χρόνια από τη γέννησή του 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Παναγιά πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 105 χρόνων από τη γέννησή του στις 13 Αυγούστου 1913.

Διοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη γενέτειρα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στην Παναγιά της Πάφου, ήταν ο Σύνδεσμος Αποδήμων Παναγιάς, η Κοινότητα Παναγιάς και το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και ο πρώην Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ομιλίες, μεταξύ άλλων, απηύθυνε ο ιστορικός ερευνητής Άντρος Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες που είχε από συναντήσεις του με τον Μακάριο, σκιαγραφώντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κοινοτάρχης Παναγιάς, Σάββας Νικολάου, και η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Παναγιάς Ελπίδα Μαλά Κουχαρτσιούκ.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους τραγουδιστές Στέλιο Διονυσίου, Αγνή Καλουμένου, Πάνο Μπούσαλη, Μαρία Θεοδότου, Δημήτρη Σουρουλλά και Κωνσταντίνο Ναθαναήλ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ