19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ποινή φυλάκισης στους 9 παράτυπους μετανάστες

Ποινή φυλάκισης για περίοδο ενός μηνός επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου στους 9 παράτυπους μετανάστες που έφτασαν στην Κύπρο παράνομα στις 9 Νοεμβρίου.


Η ποινή φυλάκισης αρχίζει από την ημέρα σύλληψης τους,δηλαδή  από τις 9 .11.2016 .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι εννέα μετανάστες οι οποίοι είχαν απελαθεί παλαιότερα από την Κύπρο προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.

Μετά την έκτιση της ποινής του ενός μηνός θα αποφασίσει ο Λειτουργός  Μετανάστευσης και η Υπηρεσία Αλλοδαπών για το μέλλον τους.

Τον καθένα  εκ των εννέα βάραιναν δύο κατηγορίες.

Αυτής  της παράνομης εισόδου σε έδαφος της ΚΔ μέσω μη εγκεκριμένου λιμανιού καθώς και  είσοδο στην ΚΔ από απαγορευμένο μετανάστη κατά παράβαση  του περί αλλοδαπών και μεταναστεύσεων Νόμο.

Τα 9 πρόσωπα συνελήφθησαν μετά από ταυτοποίηση των στοιχείων τους όπου διαφάνηκε ότι είχαν έρθει στην Κύπρο και απελάθηκαν.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία  για άφιξη  μεταναστών ανοικτά του Πωμού  έθεσε σε άμεση κινητοποίηση τις αρμόδιες αρχές του Κράτους.

Για παροχή βοήθειας σε μετανάστες, στήθηκε  Συντονισμένη Επιχείρηση από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν το έργο της διάσωσης.

Η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ακολούθως ανελήφθησαν ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, σύμφωνα με το Σχέδιο ‘’ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ’’ που αφορά στη διαχείριση και αρωγή ατόμων που χρήζουν βοήθειας και προστασίας.

Στο πλοιάριο επέβαιναν 128 μετανάστες που σύμφωνα με την καταμέτρηση της Αστυνομίας πρόκειται  για 62 άντρες, 19 γυναίκες και 42 παιδιά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ