22.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Ποια όμορφη και γραφική κοινότητα της Πάφου γέμισε ξαφνικά ΓΚΡΑΦΙΤΙ; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Και ενώ τα Κελοκέδαρα είναι έτοιμα απόψε να υποδεχθούν τους απόδημούς τους στην ετήσια χορεσπερίδα τους την οποία διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Κελοκεδάρων το χωριό “φόρεσε τα καλά” του για να καλωσορίσει τους επισκέπτες τους, Κελοκεδαρίτες και μη.

Τα Κελοκέδαρα αποτέλεσαν στο παρελθόν μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες της Επαρχίας Πάφου με πλούσια δραστηριότητα, κανονική λειτουργία του Αστυνομικού σταθμού, του σχολείου και πολλών άλλων υπηρεσιών που χρησιμοποιούνταν από τα γύρω χωριά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα σιγά σιγά παίρνουν ξανά τα πάνω τους αφού οι δραστηριότητες στην κοινότητα, όπως η φάρμα γαϊδουριών, η λειτουργία του Αστυνομικού σταθμού, έστω με τα προβλήματά του, αλλά και η ανάδειξη διάφορων σημείων στην κοινότητα όπως η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δημιουργούν και πάλι κίνηση στο …πάλαι ποτέ κεφαλοχώρι των Κελοκεδάρων.

Τελευταίο απόκτημα της κοινότητας στην προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας και της παράδοσης του χωριού αλλά και τον ευπρεπισμό των Κελοκεδάρων είναι οι δημιουργίες σε τοίχους του χωριού του μοναδικού συμπολίτη μας καλλιτέχνη Χάρη Χριστοφόρου.

Ο street artist Χάρης Χριστοφόρου με τη Τέχνη του εμπλούτισε τους τοίχους της κοινότητας αποτυπώνοντας μεταξύ άλλων και την καθημερινότητα του χωριού αλλά και σατιρίζοντας το παρελθόν. Χαρακτηριστική δημιουργία είναι η αποτύπωση ενός νεαρού ο οποίος έκλεψε μια κατσίκα και τρέχει να γλυτώσει από την Αστυνομία.

Παραφράζοντας την γνωστή ελληνική διαφήμιση της NOVA, όπου κάποιος έκλεψε μια κότα και ο αστυνομικός κυνηγώντας τον του φώναξε “πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι” στα Κελοκέδαρα το αντίστοιχο συμβάν αναφερόταν σε κατσίκα “πουτ το τσουρ ντάοουν σλόουλι” από το γνωστό προσωνύμιο των Κελοκεδαριτών, “κατσικοκλέφτες”.

Πάμε Κελοκέδαρα λοιπόν, να δούμε από κοντά τα μοναδικά σχέδια του Χάρη Χριστοφόρου στους τοίχους του χωριού και φυσικά να φωτογραφηθούμε μαζί τους!!!

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ