22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ποια η εισροή στα φράγματα–Ίσως ξανά κίτρινη προειδοποίηση (vids)

Ως καλή χαρακτήρισε την εισροή στα φράγματα ο τεχνικός μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Φαίδρος Ρουσσής, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσή, η πληρότητα στα φράγματα έχει φτάσει πλέον το 20% ενώ αναμένονται σημαντικές εισροές όπως είπε και τις υπόλοιπες ημέρες.

Ο ίδιος, δήλωσε, ότι αναμένουμε βροχές όχι μόνο αυτό τον μήνα αλλά και τους επόμενους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Θέλουμε, όπως είπε, να φτάσουμε στο 50% της πληρότητας για να νιώθουμε ικανοποιημένοι για το 2019.

Παράλληλα, μετερεωλογικός λειτουργός που μίλησε στην εκπομπή, περιέγραψε το σκηνικό του καιρού τις υπόλοιπες ημέρες.

Όπως ανέφερε, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη (8/1). Οι περισσότερες βροχές σημειώθηκαν στην επαρχία Πάφου.

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι και αναμένεται να εξασθενίσουν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο λειτουργός της Υπηρεσίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ξανά κίτρινη προειδοποίηση όμως όχι για σήμερα και αύριο.

Για όλες τις ημέρες μέχρι και την Τρίτη θα παρατηρηθεί χιονόπτωση στα υψηλότερα ορεινά. Ενδεχομένως από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη το φαινόμενο να κάνει την παρουσία του και στα ορεινά, δηλαδή σε πιο χαμηλό υψόμετρο.

Από εκεί και πέρα πτώση από το Σάββατο και την Κυριακή θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας μέχρι  και 3 βαθμούς κελσίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ