21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ποδηλατική βόλτα από το Round Table 7 Πάφου με στόχο μια πιο προσβάσιμη πόλη

Ποδηλατική βόλτα για μια πόλη προσβάσιμη στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), διοργανώνει τo Round Table 7 – Πάφου στα πλαίσια της καμπάνιας του Access City και σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καμπάνια  αυτή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  η ποδηλατική βόλτα διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μαΐου στις 11:00  με έναρξη διαδρομής το πάρκο Round Table 7, Περιοχή «Δασούδι» (απέναντι από Lidl, Λεωφ. Μεσόγης, Πάφο) και τερματισμό στην Πλατεία Κέννεντυ. Οι εγγραφές συμμετεχόντων είναι μεταξύ 10:00-11:00 πμ. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 11:00 και η ποδηλατική βόλτα θα ενισχυθεί με τη συμμετοχή ΑμεΑ με χειρήλατα. Η ποδηλατική βόλτα εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου Πάφου για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι Δήμος Πάφου, Ladies Circle 5 Πάφου, Aspire Cycling Cyprus και Akamas Mountain Bike Center.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το  Access City είναι μια πρωτοβουλία του Round Table 7 – Πάφου και αποτελεί μια καμπάνια με όραμα την βελτίωση της προσβασιμότητας και την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στην κοινωνική, την οικονομική και την πολιτιστική ζωή της πόλης της Πάφου. Αρχικό σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της πολιτείας, των επιχειρήσεων και των πολιτών μέσω διαφόρων δράσεων.
Η έναρξη της καμπάνιας Access City έγινε με τη διεξαγωγή της πρώτης ημερίδας με θέμα «αλλάζουμε νοοτροπία… προσβάσιμη πόλη για όλους» την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στην Παλιά Ηλεκτρική στη Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στόχος της πρώτης αυτής ημερίδας, προστίθεται  στην ανακοίνωση, ήταν να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση, να ενημερώσει και να προτείνει λύσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ). Κύριος χορηγός της ημερίδας και μέχρι σήμερα υποστηρικτής της καμπάνιας η εταιρεία Lifebank – τράπεζα ζωής.

Από τότε μέχρι σήμερα βρέθηκαν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή, όπως το Rotary Club Αφροδίτη, η πρωτοβουλία πολιτών Πόλις Πρόσβαση- City Roaming, το ξενοδοχείο Almyra Hotel όσο και ο οργανισμός Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η συνεργασία με το Πάφος 2017 αφορούσε κυρίως τον έλεγχο και την βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους που φιλοξένησαν εκδηλώσεις του επίσημου προγράμματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Μέχρι σήμερα παραδόθηκαν στο Δήμο Πάφου και στο Δήμο Γεροσκήπου από μία mobi-chair, μια ειδικά σχεδιασμένη καρέκλα η οποία επιπλέει και η οποία προσφέρει απρόσκοπτη μετάβαση από την παραλία στη θάλασσα για ΑμεΑ δίνοντας την ευκαιρία στα άτομα αυτά να χαρούν τη θάλασσα.

Επίσης χρηματοδοτήθηκε η ξύλινη ράμπα για πρόσβαση των καρεκλών αυτών στη θάλασσα στη Δημοτική παραλία – ΣΟΔΑΠ. Τον Απρίλιο 2018 αγοράστηκε για την ομάδα καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος ΑΠΟΠ ένα αγωνιστικό τροχοκάθισμα.

Για το 2019 και με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας θα παραδοθούν σε δύο τοπικούς φορείς δύο μετακινούμενες ράμπες για ΑμεΑ για χρήση σε εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες της.

Τέλος, η κοινή πρόταση  με το Επιμελητήριο Νέων Πάφου (JCI Paphos) για τη δημιουργία πάρκου «Ίσων Ευκαιριών», προσβάσιμου σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και με παιχνίδια και για ΑμεΑ επιλέγηκε από το 68% των δημοτών του Δήμου Πάφου για να χρηματοδοτηθεί, εν μέρει, από το συμμετοχικό προϋπολογισμό 2018 και θα υλοποιηθεί εντός του 2019, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ