26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Πνιγήκαμε από τη σκόνη – Προσοχή στις ευάλωτες ομάδες – Βροχές αναμένονται από σήμερα

Αυξημένη σκόνη παρατηρείται σήμερα, Σάββατο, στην ατμόσφαιρα, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, ανακοινώνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα αναφέρει ότι “λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “σήμερα, 9 Απριλίου και ώρα 09:00, οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10 ) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 61 και 102 μ g /m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g /m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες…
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί, μέτριοι 4 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά, κυρίως στα δυτικά, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά και νότια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από νεφώσεις της μέσης ατμόσφαιρας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η σκόνη αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Τετάρτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ