28.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Πλούσιο πρόγραμμα από το Πάφος2017 και αυτή την εβδομάδα

ΤΡΙΤΗ 28 & ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 
ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ | 19:00 – 21:00

TRAVELLING EMBASSIES EUROTRANSIT 
Ένα από τα θέματα που απασχόλησε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Donostia 2016 (Σαν Σεμπαστιάν), υπήρξε η ειρήνευση, η γεφύρωση διενέξεων και διαφορών. Στο πλαίσιο αυτό, το project Travelling Embassies ταξίδεψε σε 10 διαφορετικές πόλεις που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, αναδεικνύοντας κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό, οι εθνοτικές διενέξεις καθώς και η ειρηνική συνύπαρξη. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ για την Κύπρο, το οποίοξεδιπλώνει μέσα από τα μάτια προσφύγων, δημιουργών και κατοίκων τις ελπίδες των ανθρώπων της για ειρηνική συνύπαρξη.
Θα προβληθούν 4 αντιπροσωπευτικά ντοκιμαντέρ σε επιμέλεια του Imanol Otaegi. 
Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών Πάφος2017 και Donostia 2016 του Σαν Σεμπαστιάν

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η ταχύτητα σκοτώνει

salonweb

EΓΚΑΙΝΙΑ:  ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΝ ΠΛΩ 01.12.2017, 19:00 & ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ 05.12.2017, 19:00
ΔΙΑΡΚΕΙA ΕΚΘΕΣΗΣ:1-15 ΔEΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΝ ΠΛΩ & ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ | 16:00-19:00

SΑLON D’AUTOMNE ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ 
Το Salon d’ Automne είναι η γνωστή, ιστορικής σημασίας, καλλιτεχνική έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι. Με αφορμή την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, η Michele Julie Ansermet Papadopoulos συνδέει την εικαστική παραγωγή της Κύπρου, με το Παρίσι. Στην έκθεση στην Πάφο συμμετέχουν 30 Κύπριοι καλλιτέχνες και από τις δύο κοινότητες, μαζί με 72 ξένους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στην έκθεση στο Παρίσι. Η έκθεση πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικούς χώρους και τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από τους καλλιτέχνες Nima Saekechik (πιάνο) και Herve Sika (χορός).

Επιμέλεια: Michele Julie Ansermet Papadopoulos.
Με την υποστήριξη και συνεργασία του Οργανισμού Salon d’Automne και του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


Ntalaras Cover copy

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 & ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΜAΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ | 20:30 

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με τον Γιώργο Νταλάρα, που εκκινεί από την Ελλάδα και τα σημαντικότερα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και μεταφέρεται από τον υπέροχο Ιταλό τραγουδοποιό Eddy Napoli και τους σπουδαίους μουσικούς της ορχήστρας στις χώρες της Μεσογείου, με εμβληματικά τραγούδια, με εξαίσιες και έντονα συναισθηματικές μουσικές.
Συμμετέχει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και οι μουσικοί: Ανδρέας Κατσιγιάννης-σαντούρι, Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης-μπουζούκι, Απόστολος Βαλαρούτσος-κιθάρα, Κώστας Κωνσταντίνου-κοντραμπάσο, Νίκος Σαμαράς-τρομπέτα, Αποστόλης Βαγγελάκης-πνευστά, Δήμος Βουγιούκας-ακορντεόν, Πέτρος Κούρτης και Θέμης Συμβουλόπουλος-κρουστά και η ανερχόμενη τραγουδίστρια Ρία Ελληνίδου.

Χορηγός Φιλοξενίας: Elysium
ΕIΣΙΤΗΡΙΑ: 15 €
Αγορά Εισιτηρίων εδώ

 

ΣABBATO 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 
ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ |  11:00- 15:00

PΕΑCE 2 PEACE
Ολοκληρώνοντας τη δράση Peace2Peace του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής , η  ομώνυμη ομάδα Γυναικών  από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, συναντάται  αυτή τη  φορά στο Χάνι του Ιμπραήμ για να γιορτάσει την φιλία και την ειρήνη. Παράλληλα με τα εγκαίνια της εγκατάστασης “Ονειροπαγίδες για την Ειρήνη”  φτιαγμένες από τα μέλη της ομάδας με σμιλί, διοργανώνεται παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες, κατασκευές και  εδέσματα από γυναίκες από όλη την Κύπρο. Επιπλέον, στις 11:30 παιδιά προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδραστική παράσταση «Ο Κλόουν με την Εφημερίδα» απο τον Mohammed Awwad και στις  14:00 το Θέατρο Σύννεφο και η θεατροπαιδαγωγός Νεοφύτα Πολυδώρου ταξιδεύουν τα παιδιά με  το τρυφερό και παραβολικό παραμύθι του Σελ Σιλβερσταϊν  «Το Δεντρο που έδινε «.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣABBATO 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 |  19:00
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :
ΑΤΤΙΚΟΝ: 2 – 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 | 16:00-19:00 

ΟΙΚΙΑ SHELLEY  | 2, 3, 6, 9, 10, 13, 16 – 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 | 16:00-19:00 

YΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:  «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ» 
To έργο καταπιάνεται με την τέχνη της υφαντικής και εξετάζει κριτικά τις όψεις που σχετίζονται με την ιστορία και τη σημειωτική της. Η έκθεση “Υφαίνοντας την Ευρώπη” διερευνά την ύφανση ως μια ιστορική πρακτική, αλλά και ως μια παρομοίωση για την αδιάκοπη απ-ύφανση και επαν-ύφανση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ξεκινώντας από την τέχνη της υφαντικής, που απαντάται ήδη από την αρχαιότητα, το project μελετά τους συσχετισμούς ανάμεσα στην ιστορικά διαμορφωμένη γλώσσα της υφαντικής και στις σύγχρονες εικαστικές πρακτικές, ιδίως αυτές που βασίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία και τα νέα μέσα. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η σύγχρονη τέχνη επανερμηνεύει την πρακτική της δημιουργίας αντικειμένων από διαπλεκόμενους ιστούς.
Στην έκθεση συμμετέχουν σημαντικά ονόματα της διεθνούς εικαστικής σκηνής, μεταξύ των οποίων η Κimsooja, o Johan Grimonperz, η Cat Mazza, η Sabrina Gschwandtner, o Fernando Sanchez Castillo, η Cristina Lucas, η Λουκία Αλαβάνου, η Eva Borner, η Francesca Fini, η Anne Wilson, η Janis Jefferis, η Diane Wood Conroy, η Sarah-Joy Ford, ο Νίκος Γυφτάκης, αλλά και οι νέοι και καταξιωμένοι Κύπριοι εικαστικοί Αναστασία Μηνά, Χρίστος Αβραάμ, Γιάννης Σακέλλης, Κυριάκος Κουσουλίδης, Άννα Λυτρίδου,  Μιχάλης Χαραλάμπους, Ελένη Νικοδήμου, Ερατώ Χατζησάββα
Επιμέλεια – Σύλληψη: Έφη Κυπριανίδου
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: Μυρτώ-Μαρία Βορεάκου
Συντονισμός: Γιάννης Σακέλλης, Μυρτώ-Μαρία Βορεάκου, Έφη Κυπριανίδου

Χορηγός: K.Ellinas Energy
Mε την υποστήριξη των: Papoutsanis, Leptos, Maven Consulting
Χορηγός Επικοινωνίας: Φιλελεύθερος, φιλgood

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ