18.9 C
Paphos
Monday, March 25, 2024

Πλούσιο Πολιτιστικό θέαμα στην Πάφο και αυτή την εβδομάδα

Πολιτιστική Ατζέντα 4 – 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017


www.fotolarko.com.cy

CINE – ATTIKON – ΤAINIEΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟVI SAD 2021 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017
Θερινό Αττικόν 20:30

Στο πλαίσιο του προγράμματος Cine Attikon, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 υποδέχεται το Novi Sad, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Εκπρόσωποι του οργανισμού και δημιουργοί από το Novi Sad, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα και τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή στην πόλη τους. Η συνεργασία των δύο Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης στοχεύει στη δημιουργία σχέσεων και ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο πόλεις και τους δημιουργούς τους.

Χορηγός: Mc Donald’s

Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

Παρασκευή 8 – Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
Παλιά Ηλεκτρική Πάφος 16:00-19:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Σεπτέμβρίου 19:30

Η Πάφος υπήρξε ανέκαθεν τόπος υποδοχής ξένων ταξιδιωτών. Με το πέρασμα του χρόνου, πολλοί από αυτούς αφομοιώθηκαν στην τοπική κοινωνία, ενώ άλλοι παραμένουν δίπλα μας, αθέατοι, ανώνυμοι, ξένοι.

Σημαντικοί φωτογράφοι από την Ευρώπη έχουν προσκληθεί στην Πάφο την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, ώστε να περιηγηθούν στις γειτονιές της και να ιστορήσουν με τις εικόνες τους, τις περιπέτειες ενός αθέατου κόσμου.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των φωτογράφων: Νίκος Οικονομόπουλος (Ελλάδα), Antoine D’ Agata (Γαλλία), Bieke Depoorter (Βέλγιο), Νικόλας Ιορδάνου (Κύπρος). Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαΐδου

Είσοδος ελεύθερη

 

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Αρχαίο Ωδείο 20:30

«Τι θα γινόταν αν ο Σωκράτης δικαζόταν τώρα; Σε άλλο χρόνο, σε άλλο τόπο, από κάποιους άλλους ανθρώπους; Από εμάς, από εσάς;». Περίπου 2500 χρόνια μετά τη δίκη του Σωκράτη και την καταδίκη του σε θάνατο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου με την παράσταση αυτή επαναλαμβάνει την ιστορική δίκη σε ένα σύγχρονο, αυτή τη φορά, δικαστήριο. Ο Σωκράτης, δικάζεται με βάση το Αττικό Δίκαιο και τους λόγους των Κατηγόρων της εποχής του, αλλά με τη χρήση της σύγχρονης Ποινικής Δικονομίας. Στην παράσταση οι θεατές, ως μέλη του Δικαστηρίου, θα κληθούν να ψηφίσουν, καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα της δίκης.

Η Διοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017

SOLD OUT

 

 

ΠΑΡΚΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ: ΜΥΘΟΙ – ΓΛΥΠΤΑ
1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Σάββατο 9 – Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
Πάρκο Γλυπτικής Γεροσκήπου

Εγκαίνια: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 19:00.

Δίπλα από τον πλούτο αρχαιοτήτων, λαϊκής παράδοσης και φυσικής ομορφιάς, η Γεροσκήπου αποκτά, το 2017, ένα πάρκο γλυπτικής, εμπνευσμένο από τους μύθους της περιοχής. Με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία, τους θρύλους και την τοπική παράδοση, δέκα Κύπριοι και ξένοι γλύπτες θα δημιουργήσουν επί τόπου, έργα εμπνευσμένα από την ιστορία του τόπου, αφήνοντας πίσω τους τα σημάδια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε το πάρκο γλυπτικής να αναπτυχθεί και να εξασφαλίσει μια περίβλεπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη, για αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον. Οι δημιουργοί που έχουν επιλεγεί μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, θα εργασθούν για 2 εβδομάδες στη Γεροσκήπου. Το έργο επιμελείται η Κατερίνα Φουκαρά και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Emin Petrosyan (Αρμενία), Gao Meng (Κίνα), Genti Tavanhili (Ιταλία), Giorgos Moisi (Κύπρος), Christos Lanitis (Κύπρος), Arsenty Lysenkov (Κύπρος), Negara Ana Maria Aurelia (Ρουμανία), Olaf Klepzig (Γερμανία), Agnessa Petrova (Βουλγαρία), Viktor Korneev (Σουηδία).

 

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ