21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Πλησιάζει ο Ορέστης – Που θα “κτυπήσει” και ποιες ώρες;

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από το βράδυ, βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Εξασθενημένη αναμένεται να επηρεάσει από το βράδυ την Κύπρο η καταιγίδα «Ορέστης», που έπληξε την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαϊδη, πρόκειται για το πρώτο, για φέτος, βαροκλινικό σύστημα, το οποίο θα δώσει γενικές βροχές σε όλο το νησί, και όχι βροχές θερμικής αστάθειας.

Το σύστημα, διευκρινίζει ο κ. Νικολαϊδης, έρχεται από την Ελλάδα εξασθενημένο και κατά συνέπεια δεν θα έχει καμία σχέση με το τι έδωσε στον ελλαδικό χώρο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από το βράδυ και μέχρι αύριο το μεσημέρι, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας. Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς φαίνεται να έρχεται από την Ισπανία κι άλλο ενθαρρυντικό σύστημα, αλλά δήλωσε ότι είναι ακόμη νωρίς να προδιαγράψει την πορεία του.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι φαίνεται πως η ατμόσφαιρα στην περιοχή άρχισε να κινείται.

Αναλυτικά ο καιρός

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές στο εσωτερικό. Αρχικά θα παρατηρείται αραιή σκόνη που σταδιακά υποχωρεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ το απόγευμα τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά ενώ σταδιακά θα επηρεάσει και άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές, ενώ το Σάββατο αναμένεται άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές για την εποχή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ