17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Πλατφόρμα για τέλεση πολιτικών γάμων άρχισε να λειτουργεί στην Πάφο

Από το 2012 μέχρι και τπ 2015 ο Δήμος Πάφου έχει αυξήσει κατά πολύ τα έσοδά από την τέλεση πολιτικών γάμων στην πόλη της Αφροδίτης και για το σκοπό αυτό εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες για τέλεση πολιτικών γαμων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου αποφασίστηκε η εφαρμογή λογισμικό συστήματος μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν τις ημερομηνίες και ώρες που οι ίδιοι επιθυμούν για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου είτε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου ή και σε άλλα σημεία εντός των δημοτικών ορίων Πάφου.

Για την πλατφόρμα επιλογής ώρας και ημερομηνίας τέλεσης πολιτικού γάμου που φέρει στην αγγλική γλώσσα την επωνυμία “Book Your Wedding Day.com” μίλησε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Ευριπίδου, η οποία ίδρυσε το δίκτυο αυτό για να αποτελέσει σύμμαχο των δήμων στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στην Κύπρο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κ. Ευρυπίδου είπε ότι ήδη αρκετοί δήμοι και ξενοδοχεία λαμβάνουν μέρος στην πλατφόρμα, η οποία τους διευκολύνει αποτελεσματικά και γρήγορα για τη διοργάνωση που ένας πολιτικός γάμος απαιτεί.

Αναφορικά με τις δικλίδες ασφαλείας που παρέχει το σύστημα για προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, η πλατφόρμα αυτή, όπως δήλωσε, η κ. Ευρυπίδου, παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχου ενώ γίνεται και ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων του χρήστη για να αποφεύγεται η κράτηση πολλαπλών ημερομηνιών από το ίδιο άτομο που καταλήγει σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων.

Τη δημιουργία της πλατφόρμας εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, έχοντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο να υποστηρίζει την εισήγηση του Δημάρχου Πάφου.

Το έργο έχει επενδυθεί από διεθνή οργανισμό και η εταιρεία απαρτίζεται από καταξιωμένα στελέχη από τον χώρο του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στο ΚΥΠΕ, η κ. Ευριπίδου, μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε χρόνο ταξιδεύουν για να τελέσουν τον γάμο τους στο εξωτερικό 280,000 ζευγάρια ενώ κάθε ζευγάρι συνοδεύεται από ένα μέσο όρο 25 καλεσμένους που παραμένουν για 10 βράδια εκεί όπου τελείται ο πολιτικός γάμος.

Καταλήγοντας, η κ. Ευρυπίδου, είπε ότι το 2013 τελέστηκαν 822 πολιτικοί γάμοι και ο Δήμος Πάφου εισέπραξε κονδύλι ύψους 370.000 ευρώ, το 2014 τελέστηκαν 996 πολιτικοί γάμοι και η τοπική αρχή εισέπραξε 430.000 ευρώ, ενώ το 2015 ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 1.291 και ο Δήμος Πάφου εισέπραξε 624.000 ευρώ.

The post Πλατφόρμα για τέλεση πολιτικών γάμων άρχισε να λειτουργεί στην Πάφο appeared first on Pafos Press – ΠΑΦΟΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Original Article

The post Πλατφόρμα για τέλεση πολιτικών γάμων άρχισε να λειτουργεί στην Πάφο appeared first on Pafos City.

Source: Pafos City

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ