18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στην Ολομέλεια

Πάφος 16 Νοεμβρίου 2016

Προς Δήμο Πάφου

Κύριοι,

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με την παρούσα επιστολή μου ζητώ να μου δοθούν αναλυτικά οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδρίες της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου την τελευταία πενταετία. (2011 – 2016).

Το αίτημα αυτό είναι εντελώς δημοκρατικό και δίκαιο αφού πρώτον ως δημότης θα μπορούσα να είμαι παρών στις συνεδρίες και να κρατώ εγώ αρχείο παρουσιών, δηλαδή ο οποιοσδήποτε πολίτης αφού έχει πρόσβαση στις ανοιχτές συνεδρίες σημαίνει έχει πρόσβαση και στις παρουσίες των Συμβούλων. Έτσι δεν τίθεται θέμα απόρρητων ή προσωπικών δεδομένων.

Δεύτερον, αρκετοί εκ των συμβούλων που διεκδικούν την 18ην Δεκεμβρίου επανεκλογή αποφεύγουν να μας ενημερώσουν τώρα στη προεκλογική τους εξόρμηση πότε ήταν παρών στις συνεδρίες, αυτό δεν έπρεπε να ήταν «μυστικό» αφού οι Σύμβουλοι είναι απευθείας εκλεγμένοι από τους πολίτες και μέσα στις υποχρεώσεις τους είναι και η παρουσία τους στη συνέδρια ολομέλειας. Γι αυτό για αποφυγή παρεξηγήσεων και έντασης ζητώ επίσημα από τον Δήμο να μου παραχωρήσει αυτή την πληροφορία.

Τρίτον, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναρτά στη επίσημη ιστοσελίδα του τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα που δεν το πράττει. Μέσα στις αποφάσεις θα αναφέρεται με ποια πλειοψηφία θα ψηφίστηκε η εν λόγω απόφαση. Και φαντάζομαι ότι θα αναγράφεται και ποιοι ήταν στη συνεδρία,  δηλαδή πάλιν η παρουσίες θα ήταν σε δημόσια έκθεση.

Είμαι σίγουρος ότι τόσο εσείς όσο και οι νομικοί σας σύμβουλοι θα δουν το αίτημα μου θετικά και θα έχω την πληροφόρηση σύντομα πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Παρακαλώ πληροφορηθείτε ότι,  η παρούσα επιστολή κοινοποιείται ταυτόχρονα με την αποστολή της προς εσάς και στους πολίτες της Πάφου, μέσω των ΜΜΕ και των ηλεκτρονικών κοινωνικών διχτύων.

Ευχαριστώ και παραμένω στη διάθεση σας για οποιανδήποτε διευκρίνηση τυχόν χρειαστεί.

 

Πέτρος Μαύρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ