21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Πετρος Στυλιανού : Ο παφίτης που έγινε το Παγκύπριο σύμβολο καλοσύνης και ανιδιοτέλειας

Στις μέρες  μας ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πτώση των ηθικών αξιών. Ο Πέτρος Στυλιανού  46 ετών  σήμερα με την αλτρουιστική πράξη και την ανθρωπιά που τον διακρίνει θεωρείται σύμβολο καλοσύνης και ανιδιοτέλειας , ταγμένος στο πλευρό των συνανθρώπων του, που υποφέρουν και βασανίζονται. Με τον δικό του τρόπο μάχεται ώστε η κοινωνία γύρω μας να γίνει καλύτερη και πιο ανθρώπινη.


Το ΚΥΠΕ συνομίλησε μαζί του για την προσπάθεια που θα  καταβάλει  να διανύσει 500 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπιδοφόρο σε κάθε άκρη του νησιού προς ενίσχυση των υπηρεσιών του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας « Αροδαφνούσα»του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Με το ποδήλατο του θα διέλθει από όλα τα παράλια της Κύπρου μια διαδρομή ανέφερε που θα πρέπει να διανύσει σε 20 ώρες.

Έχει καταλάβει πολύ καλά ο ίδιος  το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, ότι μόνο η καλοσύνη και η αγάπη κάνουν τον κόσμο καλύτερο και μας διδάσκει όλους εμάς το καθήκον μας , που είναι να μην γυρίζουμε την πλάτη στον συνάνθρωπο μας αλλά με θάρρος και πίστη να μην σταματούμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακόμη και αν χρειαστεί να θυσιάσουμε πολλά πράγματα από την δική μας ζωή. Αυτό έκανε και ο ίδιος και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Η περιπέτεια της υγείας του μεγάλη Πέτρου που γεννήθηκε στη Λεμεσό και σήμερα διαμένει στην Τάλα, μεγάλη. Βιοπαλαιστής ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών που ασχολείται με μεταλλικές κατασκευές για να βγάλει το μεροκάματο.

Διαγνώσθηκε με καρκίνο το 2011 όταν ,όπως είπε , στο ΚΥΠΕ αισθάνθηκε κάψιμο στο στομάχι. Ακολούθησε η γαστροσκόπιση.

Αρχικά κάποιος ιδιώτης ιατρός στην Λεμεσό δεν του έδωσε πολλές πιθανότητας ότι θα κατάφερνε να αντεπεξέλθει το Γολγοθά της υγείας του.

Οι πρώτες σκέψεις του μαύρες, πανικός και απογοήτευση.

Αποφάσισε λοιπόν να μην κάνει τίποτε μέχρι που μετά από ενάμιση χρόνο επισκέφτηκε τον αποθανόντα ιατρό Δημήτρη Χαραλαμπίδη γαστρεντερολόγο χειρούργο. Η στήριξη που έτυχε από τον ιατρό Χαραλαμπίδη –όπως είπε- ήταν μεγάλη ” ηθική και οικονομική”.

Τον ασθενή συνέχισε, πρέπει να τον βλέπεις όχι μόνο για το χρήμα και αυτό έπραξε και ο ιατρός Δημήτρης Χαραλαμπίδης, για αυτό δεν θα τον ξεχάσει ποτέ,  συμπλήρωσε.

Μια δυο μέρες μετά ο ιατρός Χαραλαμπίδης τον χειρούργησε μαζί με τον Δρ.Μιχάλη Θεοφάνους. Του αφαίρεσαν είπε στο ΚΥΠΕ το μισό στομάχι και λεμφαδένες.

Το “θαύμα” έγινε,το χειρουργείο πέτυχε και η ελπίδα αναπτερώθηκε.

Ακολούθησαν οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες και η παραπομπή στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Τρεις θάνατοι δίπλα του στο Ογκολογικό τον λύγισαν. Θα έρθει και μένα η ώρα μου σκέφτηκε .

Με το ποδήλατο ασχολείται τα τελευταία έξι χρόνια πιο επαγγελματικά και με την διαδρομή που θα κάνει σημείωσε,   θέλει να αποδείξει σε πολλούς ότι δεν πρέπει να τα παρατάνε  ποτέ,  αλλά να προσπαθούν και να παίρνουν και δεύτερη αλλά και τρίτη γνώμη από τους ιατρούς.
Το ποδήλατο το έμαθε από ένα μικρό παιδάκι τον Βασίλη που σήμερα είναι ο καλύτερος  φίλος του.

Θέλω είπε με αυτή την διαδρομή να αποδείξω ότι “ δεν είμαστε τελειωμένοι για αυτή την κοινωνία και ότι μπορούμε να προσφέρουμε όταν γίνουμε καλά, αλλά και να δώσου θάρρος σ’ αυτούς που βιώνουν μια τέτοια κατάσταση να μην παρατούν τον εαυτό τους και να μην τα βάζουν κάτω αλλά να πολεμούν μέχρι να βγουν νικητές”.

Σημείο εκκίνησης του Πέτρου  τα κεντρικά γραφεία της Eurolife στις 14 Οκτωβρίου,κάνοντας στάσεις σε πόλεις και χωριά , διανύοντας μια απόσταση των 500 χιλιομέτρων σε τρεις μέρες .

H Eurolife για το σκοπό αυτό προσφέρει €10 για κάθε χιλιόμετρο και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να στηρίξει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, κάνοντας τη δική του εισφορά μέσω sms στο 7060, στους κουμπαράδες στα σημεία εκκίνησης και στην ιστοσελίδα: www.eurolife.com.cy

Και ο ίδιος όμως ο Πέτρος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια του με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος αφού –όπωςείπε- χωρίς την Αροδαφνούσα δεν θα ήταν καλά σήμερα.

Με σημείο εκκίνησης λοιπόν τα κεντρικά γραφεία της Eurolife στις 14 Οκτωβρίου, ο Πέτρος θα επιχειρήσει να διανύσει την απόσταση των 500χλ., σε τρεις μέρες, κάνοντας στάσεις σε πόλεις και χωριά από την Αγία Νάπα,το Παραλίμνι, Λάρνακα , Λεμεσό , Γεροσκήπου, το Κάστρο της Κάτω Πάφου  την Πέγεια ( που συγκέντρωσε μεγάλο ποσό προς το σκοπό αυτό) ακολουθεί η Πόλη Χρυσοχούς, ο Πύργος Τηλλυρίας, η Κακοπετριά , Αστρομερίτη  με σημείο τερματισμού το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».

Ανάλογη διαδρομή έκανε και πέρσι  τον” Γύρο της Κύπρου”  ερασιτεχνικά προς ενίσχυση του Ιδρύματος Κιβωτός.Τότε ήταν που τον βοήθησε ανέφερε η Παναγία όταν στο μέσο της διαδρομής λιποθύμησε, χτύπησε σ’ ένα δένδρο και η Παναγία τον σήκωσε. Έτσι αισθάνθηκε. Φέτος έκανε σκληρή προετοιμασία έξι μηνών ενώ τους τελευταίους μήνες δεν έχει προσωπική ζωή.

Ο Πέτρος Στυλιανού κάνει πράξη τα πιστεύω του και γίνεται φάρος και μας καθοδηγεί  στο πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε.  Ο σκοπός είπε είναι ιερός και θα τα καταφέρει.

Φωτεινό παράδειγμα ο ίδιος  . Πρέπει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για ότι έχει κάνει δηλώνουν οι οικείοι του αφού το εγχείρημα του αποτελεί άθλο .

Με το φωτεινό παράδειγμα του προσπαθεί να αλλάξει την κακή κατάσταση που υπάρχει γύρω μας,όπως την κατάσταση της αδιαφορίας και σκληρότητας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ