22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΠΕΤΡΙΔΗΣ: Η Γεροσκήπου μπήκε στον πολιτιστικό χάρτη της Κύπρου

Οι εκδηλώσεις « ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ» έχουν καταφέρει να βάλουν τη Γεροσκήπου στον πολιτιστικό χάρτη όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Κύπρου, σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε χαιρετισμό του στην εναρκτήρια εκδήλωση των «Ιεροκήπιων», που έγινε χθες βράδυ στη Γεροσκήπου.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, τόνισε, θα αναβαθμίσουν και το τουριστικό προϊόν της Κύπρου γιατί ο υψηλής αξίας επισκέπτης είναι αυτός που θέλει πολιτισμό. Η Γεροσκήπου, είπε ο κ. Πετρίδης, είναι ένας χώρος που διαχρονικά ανήκει στον πολιτισμό, από αρχαιοτάτων χρόνων και από τη μυθολογία.

Ακολούθως ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στα προγραμματισμένα έργα που προωθούνται στο Δήμο, σημειώνοντας πως δεν επιθυμούν να κάνουν έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσιώδους ανάπτυξης που θα βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή να αναβαθμιστεί κάτω από όχι εύκολες  οικονομικά συνθήκες που αφορά τον προϋπολογισμό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε από πλευράς του πως ο Δήμος κατάφερε μέσα από συστηματική προσπάθεια να καθιερώσει τα Ιεροκήπια ως ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό υπερτοπικής σημασίας. Η επιτυχία πρόσθεσε των εκδηλώσεων αυτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την στήριξη του κοινού, που ανέκαθεν αποτελούσε- όπως είπε- την ψυχή του θεσμού.

Ο κ. Παυλίδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του ο Δήμος για τη διοργάνωση πολιτιστικών προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.

Η χθεσινή έναρξη περιελάβανε  συναυλία-αφιέρωμα «Από το Βυζάντιο στο σήμερα» με τον τραγουδιστή Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους από το βυζαντινό μέλος στα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού, στα έργα των μεγάλων συνθετών και τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  επίσης στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία ενώ μαζί του ήταν και η ανερχόμενη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού και ομάδα μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ