19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Περιπολίες, drones, δορυφόροι και κάμερες στον Ακάμα

O Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα για αποτροπή του φαινομένου των εγκληματικών ενεργειών στον Ακάμα και κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει και χρήση drone, απάντησε ότι «μπορεί να γίνει και χρήση drone, μπορεί να γίνει και χρήση δορυφόρου», προσθέτοντας ότι «συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση αυτές οι εναλλακτικές επιλογές». Ακόμη, πρόσθεσε, και η χρήση κάμερας. Ήδη, είπε, «βρισκόμαστε σε επαφή με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να είμαστε σίγουροι ότι η εγκατάσταση τέτοιου είδους καμερών δεν θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα νομιμότητας».

Συνέχισε λέγοντας ότι μπορούν επίσης να γίνουν «πιο συχνές περιπολίες σίγουρα και από το δικό μας το Υπουργείο». Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας στην σημερινή σύσκεψη παρών ήταν και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θήρας, προσθέτοντας ότι  «μαζί θα έχουμε συνεργασία για να αυξήσουμε τις περιπολίες, ιδιαίτερα σε μέρες που επιτρέπεται το κυνήγι». Γιατί, είπε, «ενδεχομένως, και υπό την κάλυψη αυτής της ημέρας κάποιοι δραστηριοποιήθηκαν», σημειώνοντας ότι, «είναι πιο δύσκολο να τους εντοπίσεις».

«Όλα αυτά είναι στις σκέψεις μας», είπε ο κ. Καδής, προσθέτοντας ότι «ειδικά τα θέματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν νέα τεχνολογία και σίγουρα θα έχουν πολύ μεγάλο κόστος θα πρέπει να γίνει μια ειδική διερεύνηση, για να καταλήξουμε στο πιο θα μπορούσε να είναι το πιο αποτελεσματικό».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η διερεύνηση αυτών των μέτρων θα γίνει επίσης από Τμήμα Δασών

Σε ερώτηση για τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί απάντησε ότι είναι μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν άμεσα, όπως το ζήτημα των ενισχυμένων περιπολιών. Τα θέματα που μπορούν να ρυθμιστούν με απλές αποφάσεις έχουν ήδη τροχοδρομηθεί.  Τα άλλα που έχουν σχέση με υποδομές, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη διερεύνηση.

Αλλά, ανέφερε, «θεωρώ ότι δεν μπορεί αυτή η διερεύνηση δεν μπορεί να πάρει παραπάνω από μερικές εβδομάδες, έτσι ώστε να καταλήξουμε προς το που θα κινηθούμε. Σίγουρα εντός του χρόνου».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ