25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΑΦΟΣ: Σπουδαία η Φιλαρμονική του Βερολίνου (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ)

Στιγμές μουσικής μυσταγωγίας έζησαν όσοι παρακολούθησαν σήμερα το κονσέρτο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου που δόθηκε στο Μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου.


Στο κονσέρτο που έδωσε η παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική του Βερολίνου στον πλατειακό χώρο του κάστρου , δίπλα από το λιμανάκι , συμμετείχαν 94 μουσικοί.  Μπροστά από το εμβληματικό Κάστρο στην πλατεία του γραφικού  λιμανιού της Πάφου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου εκτέλεσε  υπό τη διεύθυνση του Mariss Jansons, έργα των Carl Maria von Weber και  Antonín Dvořák.

Από το 1991, κάθε Πρωτομαγιά, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, διοργανώνει το ετήσιο «Κονσέρτο της Ευρώπης», το οποίο προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το 1ο Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας (ARD) σε περισσότερες από 30 χώρες, σε εκατομμύρια θεατές και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ημέρα για την Πάφο, για την Κύπρο και για τον πολιτισμό. Είμαστε ανέφερε , ιδιαίτερα περήφανοι “που φιλοξενούμε το κονσέρτο της Ευρώπης από την Φιλαρμονική του Βερολίνου στην Πάφο, ένα κονσέρτο που μεταδίδεται σε πάνω από  δέκα χώρες και υπολογίζεται να το παρακολουθήσουν πέραν των 50 εκατομμυρίων τηλεθεατών”.

O κ. Πατσαλίδης αναφέρθηκε στην προβολή που παίρνει η Πάφος και η Κύπρος, και εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ανταπόκριση του κόσμου στη γιορτή και στο μήνυμα που στέλνει η Πάφος στην Ευρώπη για τον πολιτισμό.

Το κονσέρτο παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Josef Ackerman. O κ. Ackerman σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως  βρίσκεται στην Πάφο από χθες  και πως παρακολούθησε και την πρόβα τζενεράλε. `Ηταν, ανέφερε, μια φανταστική ατμόσφαιρα, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το ίδιο θα ισχύσει και σήμερα. Επιπρόσθετα, είπε, πως η ορχήστρα ήταν εξαιρετική και η μουσική πολύ ωραία. Ο  κ. Ackerman είπε μάλιστα πως προσκάλεσε πολλούς πελάτες της Τράπεζας στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και από το εξωτερικό.

Στη Διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο Mariss Jansons και Σολίστ ο  Andreas Ottensamer (κλαρινέτο).

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ