14.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Περίπου 50.000 οι ψηφοφόροι στην Πάφο- Ποιό είναι το πιο μικρό εκλογικό κέντρο;

Το Γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου εργάζεται πυρετωδώς ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, το εκλογικό τους δικαίωμα αναμένεται να ασκήσουν την επόμενη Κυριακή 49.765  εκλογείς, σε σχέση με 47.743 το 2013. Από το σύνολο των εκλογέων, οι 7.200 περίπου είναι πρόσφυγες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου είπε πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα λειτουργήσουν συνολικά 134 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 44 στους Δήμους και τα 90 στις κοινότητες. Το μέγεθος των εκλογικών κέντρων στην Επαρχία Πάφου κυμαίνεται από 700 εκλογείς σε μεγάλες κοινότητες μέχρι κάτω των 100 εκλογέων, πρόσθεσε.

Για παράδειγμα, ο Άγιος Νικόλαος έχει 63, η Αρχιμανδρίτα 86, η Δρυνειά 60, Κάτω Ακουρδάλια 71, Κέδαρες 50, Κινούσα 85, Λάσα 73, Λεμόνα 70, Μηλιού 79, Νικόκλεια 90, Πραιτώρι 91, Σταυροκόννου 51, Φασούλα 52 και Χρυσοχού 88.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ανέφερε ακόμη ότι δημιουργήθηκαν δύο εκλογικά κέντρα, της Σταυροκόννου και της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι των δύο κοινοτήτων που τα προηγούμενα χρόνια μετέβαιναν σε γειτονικές κοινότητες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επεσήμανε εξάλλου πως στην Τσάδα που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις λειτουργούσαν δύο κέντρα, στις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι επιστρέφουν στο 5ο Δημοτικό Μουτάλλου κάποια κέντρα που μεταφέρθηκαν στο παρελθόν στο Γυμνάσιο της Θεοσκέπαστης, λόγω εκτέλεσης έργων, μετά από συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Έπαρχος Πάφου είπε επίσης ότι το Β’  Δημοτικό σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με τρία εκλογικά κέντρα.

Σε σχέση με την στελέχωση, η κ. Λάμπρου είπε πως θα απασχοληθούν στην εκλογική περιφέρεια Πάφου 113 άνεργοι, σημειώνοντας πως ο αριθμός είναι πολύ μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές/ κοινοτικές εκλογές.

Εκλογείς που θέλουν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον παγκύπριο αριθμό 77772212 ή να επισκεφτούν στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών και να καταχωρήσουν την ημερομηνία γέννησης τους και τον αριθμό ταυτότητάς τους. Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν με την Επαρχιακή Διοίκηση στο 26801144  ή να στείλουν sms στο 1199.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ