29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Περήφανη η Πάφος για το Euromath/Euroscience 2019

Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε το To International School of Paphos στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Euromath and Euroscience 2019 και Astucon 2019 που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στην Πάφο, υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χάμπιαουρη.

To International School of Paphos συγχαίρει τον μαθητή της δευτέρας λυκείου Νικόλα Χατζηπασχάλη ο οποίος και κέρδισε το 2ο Βραβείο στο διεθνές αυτό συνέδριο, παρουσιάζοντας το πρότζεκτ του ‘FLY A DRONE, SAVE A FOREST’.

Η ιδέα του νεαρού Νικόλα αφορά τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους η χρήση ενός drone μπορεί να προστατεύσει, να παρακολουθήσει και να βοηθήσει στην αναδημιουργία ενός δάσους. Παράλληλα οι πιο νεαροί μαθητές Bogdan Fomichev και Έλλη Πολυκάρπου παρουσίασαν αντίστοιχα τις δικές τους προτάσεις που αφορούσαν την εξερεύνηση του διαστήματος και της χρωματογραφίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αρκετοί μαθητές του σχολείου έλαβαν επίσης μέρος σε online διαγωνισμούς στα πλαίσια της όλης διοργάνωσης. Μαθητές από 42 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στο συνέδριο αυτό παρουσιάζοντας καταπληκτικές ιδέες. Οι καθηγητές του τμήματος επιστημών του ISOP παρουσίασαν έξι διαφορετικά διαδραστικά σεμινάρια στους νεαρούς επίδοξους επιστήμονες από χώρες όπως η Νιγηρία, Ελλάδα, Ιράν και Κροατία.

Μια σημαντική κατηγορία του διαγωνισμού ήταν το “Science and Maths Theatre” όπου την πρώτη θέση έλαβε το σχολείο Al-Hadi School for Deaf, Blind and Learning Disabilities από τον Λίβανο, παρουσιάζοντας το συγκινητικό θεατρικό τους έργο στη νοηματική γλώσσα. Η υποδιευθύντρια του ISOP και υπεύθυνη του τμήματος επιστημών του σχολείου κα. Κλέαρ Πολυκάρπου δήλωσε «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη συμμετοχή τόσο ως τμήμα επιστημών αλλά και ως σχολείο. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εξαιρετικές ιδέες και εισηγήσεις. Ανυπομονούμε για την επόμενη μας συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ