21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΕΓΕΙΑ: Τροποιήθηκε το κατηγορητήριο και παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση θανάτου Βρετανού

Με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 39χρονου Βρετανού Robert James Birch, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Στη σημερινή δικάσιμο ο 35χρονος κατηγορούμενος Δημήτρης Ιλιτζίδης απάντησε παραδοχή στις τρεις κατηγορίες που προστέθηκαν στο κατηγορητήριο, ότι δηλαδή την 24η Ιουνίου του 2018, οδηγώντας το όχημα του αλόγιστα, απερίσκεπτα και επικίνδυνα προκάλεσε τον θάνατο του 39χρονου Βρετανού Robert James Birch χωρίς δόλο και υπαίτια αμέλεια και τον τραυματισμό του επίσης Βρετανού ηλικίας 32 ετών.

Επίσης ότι την 24η Ιουνίου του 2018 έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των δύο Βρετανών επισκεπτών, προκαλώντας τους σοβαρή σωματική βλάβη, οδηγώντας το όχημα του με αμελή και βιασμένο τρόπο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι αφού το όχημα που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο με συνεπακόλουθο τον τραυματισμό των δύο επισκεπτών, ακολούθως εγκατέλειψε τους δύο Βρετανούς αβοήθητους στον τόπο του δυστυχήματος και χωρίς να τους παρέχει βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ανέφερε στο Δικαστήριο πως μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα αναστέλλονται οι κατηγορίες 2 και 3, δηλαδή της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας φόνου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου Σάββας Μάτσας δεν έφερε ένταση.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση από την 24η Ιουνίου του 2018.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 18 Ιουλίου του 2019 για περαιτέρω γεγονότα και το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση. Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται να αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ