20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΕΓΕΙΑ: Δεν βρήκε δικαίωση η οικογένεια του 39χρονου-«Είμαστε συντετριμμένοι»

Έντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η οικογένεια του Robert James Birch για την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Ιλιτζίδη σε σχέση με την πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης του 39χρονου Βρετανού.

Συγκεκριμένα, μέλος της οικογένειάς του μιλώντας στη Shropshirestar, ανέφερε ότι: «Είμαστε συντετριμμένοι με την αδικία που συνέβη. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι το δικαστήριο χειρίστηκε με τέτοιο τρόπο την υπόθεση». Συμπλήρωσε ότι νιώθουν αγανάκτηση λόγω της ποινής που επιβλήθηκε στον Ιλιτζίδη, ενώ θεωρούν ότι «την έχει γλιτώσει».

Να θυμίσουμε ότι ποινή φυλάκισης 2,5  ετών επέβαλε την Πέμπτη (18/7) το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο στον Δημήτρη Ιλιτζίδη σε σχέση με την πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης επέβαλε συντρέχουσα ποινή φυλάκισης ενός έτους που αφορούσε τον τραυματισμό του δεύτερου προσώπου που συνόδευε τον 39χρονο επίσης Βρετανό.Επίσης του στέρησε την άδεια οδήγησης για ένα χρόνο  μετά την αποφυλάκιση του.

Διέταξε επίσης όπως οι ποινές συντρέχουν και να υπολογιστεί και ο χρόνος κράτησης του.

Σημειώνεται πως μετά την  τροποποίηση του κατηγορητηρίου όπως ανέφερε το Δικαστήριο, ο 35χρονος κατηγορούμενος Δημήτρης Ιλιτζίδης  απάντησε παραδοχή στις τρεις κατηγορίες που προστέθηκαν  στο κατηγορητήριο, ότι δηλαδή την 24η Ιουνίου του 2018 αυτός οδηγώντας το όχημα του αλόγιστα, απερίσκεπτα  και επικίνδυνα προκάλεσε τον θάνατο του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch χωρίς δόλο και υπαίτια αμέλεια  και τον τραυματισμό του επίσης Βρετανού ηλικίας 32 ετών .Επίσης ότι την 24η Ιουνίου του 2018  έθεσε σε κίνδυνο τη  ζωή των δύο Βρετανών επισκεπτών προκαλώντας τους σοβαρή σωματική βλάβη  οδηγώντας το όχημα του  με αμελή  και βιασμένο τρόπο . Ακόμη  ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι αφού το όχημα που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο με τον τραυματισμό των δύο επισκεπτών,  ακολούθως εγκατέλειψε τους δύο Βρετανούς αβοήθητους στον τόπο του δυστυχήματος και χωρίς να τους παρέχει βοήθεια.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ