16.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

ΠΑΦΟΣ – The StartUp Gateway to Europe με υποστηρικτή το Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Με στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής αλλαγής μέσω της επιχειρηματικότητας, το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno διοργανώνουν το πρώτο Summer Camp της κοινής πρωτοποριακής τους πρωτοβουλίας «LeadCyprus» σε όλη την Κύπρο.

Το Summer Camp είναι σε εξέλιξη από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2019 σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και φιλοδοξεί να διευρύνει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των πολιτών από όλα τα επαγγελματικά πεδία, αλλά και να εξεύρει τις λύσεις που χρειάζεται το νησί. Την προσπάθεια αυτή έρχεται να αναγνωρίσει και να στηρίξει το RISE, ως Innovation Champion ακολουθώντας ένα μεγάλο αριθμό υποστηρικτών και με στρατηγικό συνεργάτη την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο.

Μέγας υποστηρικτής της Πάφου και αρωγός στην προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιείται από τους νέους, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την κοινωνική αλλαγή μέσω της επιχειρηματικότητας και εν γένει της ανάπτυξης ιδεών και της συνεργασίας. Καμία πόλη που βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα δε θα έπρεπε να απέχει από τη συζήτηση ή από τις ευκαιρίες που το θέμα αναδεικνύει. Στόχος μας ο κάθε πολίτης παντού να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας», δηλώνει το μέλος της ομάδας του Lead Cyprus και υπεύθυνη της διοργάνωσης, Άντρεα Σολομωνίδου.

Οι θεματικές ενότητες ποικίλουν και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Από τα bootcamps και τις ομιλίες για τα αρχικά στάδια της επιχειρηματικότητας έως τα workshops για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης με ψηφιακά εργαλεία και τη μελλοντική διαμόρφωση των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής. Περιλαμβάνονται, επίσης, διαγωνισμοί Hackathons σε όλες τις πόλεις.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν, καθώς επίσης να συζητήσουν με επιτυχημένους/ες επιχειρηματίες, που μπορούν να τους μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και να τους δώσουν καθοριστικές συμβουλές.

Η ημερίδα της Πάφου έχει ως στόχο συζήτησης του πως η Πάφος θα γίνει πόλος έλξης νέων επαγγελματιών αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων από την Κύπρο και τον κόσμο. Οι ομιλητές συμπεριλαμβάνουν KPMG, Hugge Coworking Space, Jungle Coders, Phoenix Project, Colive.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ