25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Κοσμοσυρροή σήμερα στην Μαγευτική Παναγιά (28 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

“Γοήτευσε” τους πάντες, η πανέμορφη Παναγιά… 150 άτομα, περιηγήθηκαν στην Παναγιά, στα πλαίσια του προγράμματος, της Κοινωνικής Συμμετοχής Διαδρομές και Ίχνη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε, η περιήγηση στην Παναγιά, την οποία διοργάνωσε το πρόγραμμα Διαδρομές και Ίχνη, της Κοινωνικής Συμμετοχής, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Στην περιήγηση έλαβαν μέρος 150 άτομα μικροί και μεγάλοι, ξένοι και ντόπιοι οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Ο κοινοτάρχης της Παναγιάς Σάββας Νικολάου, ευχαρίστησε θερμά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επέλεξε την Παναγιά, για την πέμπτη εξόρμησή της, για να γνωρίσει ο κόσμος τις ομορφιές του χωριού και τόνισε ότι η Παναγιά είναι η δεύτερη πιο μεγάλη κοινότητα, μετά την Λυσό και διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον και αποτελεί κέντρο επισκεπτών καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου, χειμώνα και καλοκαίρι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, υπεύθυνος της εκδήλωσης και μέλος της ομάδας του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής του Πάφος 2017, ευχαρίστησε θερμά, με τη σειρά του, το Κοινοτικό Συμβούλιο και των Σύνδεσμων Αποδήμων, για την εξαιρετική φιλοξενία καθώς και τους 150 περιηγητές, οι οποίοι αγκάλιασαν με ξεχωριστή θέρμη και την πέμπτη εξόρμηση του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής Διαδρομές και Ίχνη, στην πανέμορφη Παναγιά.

Πρώτος σταθμός ήταν το φημισμένο μοναστήρι της Χρυσορρογιάτισσας, όπου οι επισκέπτες έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο με την εκκλησιά όσο και το μουσείο και την πινακοθήκη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπου, μετά το πρώτο κέρασμα, είδαν την έκθεση με τα αρχαία επαγγέλματα και ακολούθως τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη Σάββα Νικολάου τον Χρύσανθο Μούδουρο , μαζί με τις εθελόντριες του χωριού Αναστασία Βλαδιμήρου, Μαρία Νικολάου, Ιουλιέττα Παπαγεωργίου, Έλλη Γεωργίου, Ανδρονίκη Γεωργίου, Χρυστάλλα Δημητριάδου, Κούλα Ευσταθίου, Γιάννα Τσαγκαρίδου, Αντρούλα και Περσεφόνη Παπαδοπούλου και Ιλιάδα Γεωργίου, οδήγησαν την ομάδα του Πάφος 2017, για μια γνωριμία στην παλιά εκκλησία της Χρυσελεούσης, η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο και ακολούθως, στην οικία και στο μουσείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του πρώτου προέδρου της Κύπρου.

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι εκδρομείς , από την εξαιρετική διαδρομή , που ακολούθησε στη φύση και στο δάσος , μέχρι τον εκδρομικο χώρο του Μονοσίηλακκα όπου εκεί τους δεξιώθηκε το κοινοτικό συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Αποδήμων, με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη- ξενάγηση στο Οινοποιείο του Βουνιού , όπου οι εκδρομείς του Πάφος 2017, είδαν από κοντά την παρασκευή κρασιού και ζιβανίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ