30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Κοκκίνησε εντυπωσιακά η σπηλιά στο Λόφο της Φάμπρικας

Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής κόκκινης δημιουργίας απο μαλλί, “Διαπερνώντας τη Γραμμή”, της καταξιωμένης ιαπωνέζας καλλιτέχνιδας, Chiharu Shiota, έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του Πάφος 2017 Χρήστος Πατσαλίδης. 


Για τη μοναδική δημιουργία της Shiota εργάστηκαν αρκετοί εθελοντές και σπουδαστές τέχνης, για πολλές μέρες, ενώ η σπηλιά στο λόφο της Φάμπρικας επιλέγηκε με στόχο να αναδειχθεί ένα ιστορικό μέρος μέσα απο μια σύγχρονη τεχνοτροπία και ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Πατσαλίδης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το να δημιουργούν μεγάλοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες έργα τους στην Πάφο και ειδικά σε ιστορικά μέρη όπως ο λόφος της Φάμπρικας. Η Chiharu Shiota, συμπλήρωσε, ανήκει στη γενιά των βραβευμένων νέων καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση  μέσα από την εντυπωσιακή δουλειά τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ιαπωνέζα καλλιτέχνις έγινε γνωστή για τη δημιουργία έργων τα οποία “γεμίζει” με κλωστή σε μνημειώδη και ποιητικά σκηνικά ενώ διδάχθηκε από τα μεγαλύτερα ονόματα των εικαστικών τεχνών και έχει εκθέσει δουλειά της στα μεγάλυτερα μουσεία του κόσμου πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πάφος 2017.

Με τη σειρά της η Chiharu Shiota ανέφερε πως για την ίδια είναι πολή σημαντική και ιδιαίτερη η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Μέσα απο την Τέχνη, μέσα απο μια δημιουργία όπως αυτή, θα φέρουμε εδώ στη σπηλιά της Φάμπρικας αρκετό κόσμο που θα μπορέσει να γνωρίσει και να δει με ένα άλλο φακό το ιστορικό αυτό μέρος στην Πολιτιστική Πρωτεούσα της Ευρώπης, είπε. 

Το έργο “Διαπερνώντας τη Γραμμή” θα παραμείνει στο σημείο μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και εντάσσεται κάτω απο την ομπρέλα του Terra Mediterranea: In Action του Πάφος 2017 σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό Οργανισμο EU-Japan Fest.

Πηγή: PafosNewsFootage

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ