21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Η πολιτιστική αντζέντα της εβδομάδας

To πρόγραμμα MOVING SCREENS, του Οργανισμού Πάφος2017, μας ταξιδεύει σε πλατείες κοινοτήτων της Πάφου, αναβιώνοντας τον περιοδεύοντα κινηματογράφο με τη δημιουργία ενός δικτύου προβολών που προσφέρουν τη γοητεία του ανοιχτού, θερινού σινεμά καθώς και ευκαιρίες συνεύρεσης και ψυχαγωγίας. Tο πρόγραμμα προβολών και αυτή τη βδομάδας συνεχίζεται με τις ταινίες “The Intouchables / Oι Άθικτοι” & “Μια καλή Χρονιά”.

Δείτε πιο κάτω τις ημερομηνίες:

 ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 AYΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 20:30 – ΠEΓΕΙΑ   

Η ταχύτητα σκοτώνει

THE INTOUCHABLES  / OI ΑΘΙΚΤΟΙ  (Γαλλία 2011, 112)

Στο Παρίσι ο τετραπληγικός ιδιόρυθμος αριστοκράτης διανοούμενος Philippe εξετάζει υποψήφιους για τη θέση  φροντιστή,   όταν κυριολεκτικά εισβάλει στο σπίτι του ο θρασύς Αφρικανός  Driss ζητώντας του να  βεβαιώσει την παρουσία του εκεί ώστε να εισπράξει το ανεργιακό του από τις  Κοινωνικές  Ασφαλίσεις .  Ο Philippe τον προκαλεί να μείνει μαζί του για ένα μήνα ώστε να αποκτήσει εμπειρίες, γεγονός που αλλάζει τη ζωή του Phillipe και των γύρω του.

Σενάριο/σκηνοθεσία: Olivier Nakache, Eric Toledano

Ηθοποιοί: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Joséphine de Meaux, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Cyril Mendy, Salimata Kamate κ.α.

*Στη Γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

TΡΙΤΗ, 22 AΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 20:30 –  ΚΟΥΚΛΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 20:30 – ΤΣΑΔΑ

ΜIA KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (A Good Year) ΗΠΑ 2006, 118

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του του Peter Mayle, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός χρηματιστή που ταξιδεύει στη Νότια Γαλλία για να πουλήσει τον αμπελώνα  που κληρονόμησε από τον θείο του. Γρήγορα η υπεροπτική του διάθεση απέναντι στην ζωή της επαρχίας αλλάζει παντελώς χάρη στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, αλλά και μιας πανέμορφης Γαλλίδας που γνωρίζει.  Ο ήρωας θα αφοσιωθεί στην καλλιέργεια του αμπελώνα, αντιμετωπίζοντας κάθε είδους δυσκολία… Μία γλυκόπικρη ταινία και μία «ηλιόλουστη» παραγωγή για το κρασί, τα ταξίδια, την καλοπέραση αλλά και τις δυσκολίες μιας νέας αρχής.

Σενάριο: Marc Klein

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Ηθοποιοί: Russell Crowe, Abbie Cornish, Marion Cotillard, Freddie Highmore, Albert Finney, Rafe Spall, Archie Panjabi, Richard Coyle, Ben Righton, Patrick Kennedy κ.α.

*Στην Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

———————————————————————————————————————

ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 Αυγουστου 2017, 20:30

Δημοτικη Παραλια ΣΟΔΑΠ

SEEFEST 2017

Ο Εκατοντaχρονος που Πhδηξε απo το Παρaθυρο κι Εξαφανιστηκε

( Σουηδία, 2013, 114)

 Το Πρόγραμμα της ΠΠτΕ Πάφος2017, Seefest – Σινεμά στην Παραλία,  που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζει και αυτή τη βδομάδα, με την ταινία “Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε απo το Παράθυρο κι Εξαφανιστηκε”.

Περίληψη του έργου: Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο, φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.

Σενάριο: Felix Herngren, Hans Ingemansson

Σκηνοθεσία: Felix Herngren

Ηθοποιοί:  Robert Gustafsson, Mia Skäringer, Iwar Wiklander, David Wiberg, Jens Hultén, David Shackleton, Ralph Carlsson, Georg Nikoloff, Alan Ford κ.α.

*Στην Αγγλική γλώσσα με με ελληνικούς υπότιτλους

———————————————————————————————————————

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19:00- 24:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Αυγούστου  19:30-23:30

ΠΛΑΤΕΙΑ 28ης ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ

3ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΣ – ΠΑΦΟΣ2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 και ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα», αναδεικνύουν την κυπριακή παράδοση, αλλά  και δημιουργούν γέφυρες ανάμεσα στην  Πάφο και  το εξωτερικό παρουσιάζοντας παραδοσιακές μουσικές και χορούς από άλλες χώρες. Η Πλατεία Δημαρχείου  υποδέχεται σχήματα από την Πάφο, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη χώρα των Βάσκων σε μια  διαδρομή στις δικές μας αλλά και άλλες παραδόσεις με ήχους, εικόνες και γεύσεις.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παραγωγή ζιβανίας, έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακών αντικειμένων και επαγγελμάτων, αλλά και παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων.

 Είσοδος ελεύθερη———————————————————————————————————————

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 20:30

ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ – EΝΑΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

 Αυτή τη Παρασκευή 25 Αυγούστου, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, υποδέχετε τo σχήμα Trio Nero. Η θεματική τους επικεντρώνεται στον μουσικό επαναπροσδιορισμό του νανουρίσματος (από Κύπρο, Ελλάδα και Μικρά Ασία), φιλτραρισμένο μέσα από ένα κράμα μουσικών παραδόσεων με στοιχεία από τη σύγχρονη κλασική μουσική αλλά και τη funk, τη rock, την jazz και με samples από προ-ηχογραφημένα νανουρίσματα.

Το σχήμα αποτελούν οι Χρίστος Αγαθοκλέους (ηλεκτρικό μπάσο & πεταλιερα), Νεκτάριος Ροδοσθένους (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα) και  Γιώργος Σάββα (κρουστά, sampling / tape operator). Στη συγκεκριμένη συναυλία, το Trio θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο τραγούδι από το μουσικό-συνθέτη Γιώργο Ροδοσθένους και την ποιήτρια Αφροδίτη Ζαχαρία-Ροδοσθένους

Είσοδος Ελεύθερη

———————————————————————————————————————

 ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ

LINGUA FRANCA ENSEMBLE

 Μουσικοί από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Γερμανία συγκροτούν το δυναμικό σχήμα Lingu Franca Ensemble, το οποίο θα εμφανιστεί στο πλαίσιο της Σκηνής που Ταξιδεύει, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.
Τα μέλη του σχήματος φέρουν στις αποσκευές τους προσωπικά και μουσικά βιώματα, και προωθούν μιαν περιπλάνηση στη διάρκεια της οποίας οι παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου σμίγουν με δυτικά στοιχεία συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό τοπίο.

Διαφορετικές μουσικές δημιουργίες και παραδόσεις οδηγούν το κοινό σε ένα ταξίδι συναισθημάτων, διεκδικώντας, μαζί με το κοινό τους, μιαν άλλη ψυχική και πνευματική ευφορία.

Συμμετέχουν οι Μιχάλης Χολέβας (Ελλάδα): Tarhu, yaylitambur, νέυ, Μιχάλης Κουλουμής (Κύπρος): Βιολί, Γιάννης Κουτής (Κύπρος): Ούτι, άταστη κιθάρα, φωνή και Ruven Ruppik (Γερμανία): Κρουστά.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ