18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: 20χρονος εμπλέκεται σε 22 διαρρήξεις και κλοπές αντικειμένων αξίας 80.000 ευρώ

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 20χρονος από την Γεωργία που έχει  παραδεχτεί την εμπλοκή του σε 22 διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές στην Επαρχία Πάφου.

Στην σημερινή δικάσιμο ο 20χρονος παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τα αδικήματα   των διαρρήξεων και κλοπών  και ακολούθως το Δικαστήριο διέταξε όπως ο νεαρός παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 11.10.2017 για γεγονότα και επιβολή  ποινής.

Το Δικαστήριο για την σημερινή υπ αριθμόν υπόθεση 4902/17 ,  διέταξε επίσης όπως ο 20χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τότε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με το  Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου  ο 20χρονος εμπλέκεται σε  22 διαρρήξεις κατοικιών, οι οποίες διεπράχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 1/4/2017 και 17/7/2017 στην πόλη και Επαρχία Πάφου.

Συνολικά εκτιμά η Αστυνομία κλάπηκαν τιμαλφή, ηλεκτρονικά είδη, και χρηματικά ποσά συνολικής αξίας 80.000 ευρώ.

Τρία άτομα επίσης από τη Γεωργία που είχαν συλληφθεί, ένας 37χρονος, ένας 31χρονος και μία 39χρονη,  απολύθηκαν αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους. Στη συνέχεια  επανασυνελήφθησαν από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για να απελαθούν αφού, όπως διαφάνηκε από τις περαιτέρω εξετάσεις, βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο.

Η σύλληψη των προσώπων αυτών είχε γίνει αρχικά τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία την 17η Ιουλίου από 48χρονο τουρίστα ότι μεταξύ των ωρών 1900 και 2200 της ίδιας μέρας διαπράχθηκε διάρρηξη της έπαυλης που ενοικιάζει σε χωριό της επαρχίας Πάφου και κλάπηκαν από αυτή διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε συγκεκριμένη μαρτυρία, βάσει της οποίας μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα σε οικία στην Πάφο.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων της πιο πάνω διάρρηξης τα οποία αναγνώρισε ο παραπονούμενος. Οι  ένοικοι της οικίας, που ήταν παρόντες κατά την έρευνα, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Στην οικία εντοπίστηκε επίσης μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις, για τα οποία διερευνάται το ενδεχόμενο να αποτελούν προϊόν κλοπής. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ