17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: 120 οικογένειες χρειάστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης το 2018

Εκατόν είκοσι οικογένειες βοηθήθηκαν το 2018 στην Πάφο με το ποσό των €6350,- σε δωροκουπόνια για τρόφιμα, καθώς και άλλα είδη όπως παιγνίδια, χριστουγεννιάτικα γλυκά, παιδικά πανάκια, παιδικό γάλα κ.ά. , σύμφωνα με την Ανθή Λεωνίδου Διοικητική Λειτουργό του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου (ΕΣΣΕ Πάφου).

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Λεωνίδου αναφέρθηκε στην εκστρατεία «Υιοθετήστε Μια Οικογένεια τα Χριστούγεννα» σημειώνοντας πως αυτή έχει προκηρυχθεί στις 18 Νοεμβρίου για υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών. Σκοπός της εκστρατείας που υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά, είναι να μην μείνει καμιά οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα που βοηθούν ώστε να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, όπως είπε.

Επεσήμανε μάλιστα πως το έτος 2018 μέσα από τη γενναιόδωρη προσφορά απλών πολιτών, ομάδων ατόμων, εταιρειών οργανισμών και άλλων φορέων έχουν προσφερθεί μέσω των Σωμάτων Εθελοντών χριστουγεννιάτικα πακέτα σε πέραν των 1200 ευάλωτων οικογενειών παγκύπρια, ενώ στην Πάφο βοηθήθηκαν 120 οικογένειες το 2018 με το ποσό των 6.350 ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην εκστρατεία συνέχισε, μπορούν να προσφέρουν Άτομα, Οικογένειες, Δήμοι, Κοινότητες, Επιχειρήσεις/Εταιρείες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κρατικοί/Ημικρατικοί Φορείς, Οργανισμοί, Οργανωμένα Σύνολα, Μ.Κ.Ο. κ. ά.

Ο καθένας σημείωσε μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα , όπως για το γιορτινό τραπέζι, χριστουγεννιάτικα γλυκά, δώρα/ παιχνίδια στα παιδιά, δωροκουπόνια από υπεραγορές για τρόφιμα, παιδικό γάλα, πανάκια, παιδικά ρούχα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες τα Χριστούγεννα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει συνέχισε και στο Γραφείο τους στην παραλαβή των ειδών, την καταγραφή και ετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων Πακέτων.

Σχετικά με τις ανάγκες των συμπολιτών μας και κατά πόσο αυτές μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο, η κ. Λεωνίδου ανέφερε πως όσον αφορά τις ανάγκες των συμπολιτών μας, τουλάχιστον οι οικογένειες που βοηθούν είναι οικογένειες με πολλά και χρόνια προβλήματα (οικονομικά, προσωπικά, ψυχολογικά, ναρκωτικά, βία, μονογονιοί, οικογένειες με παιδιά από πρώτο, δεύτερο και καμιά φορά τρίτο γάμο) που πάντα είχαν δυσκολίες και εξακολουθούν να έχουν.

Ερωτηθείς σχετικά η κ. Λεωνίδου είπε πως η εμπλοκή των νέων είναι αρκετά ικανοποιητική μέσα από τις δράσεις και δραστηριότητες που αναπτύσσουν στα Σχολεία τους και ευρύτερα.

Επεσήμανε ωστόσο πως πάντοτε ,πρέπει να ψάχνουμε τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπλοκής των νέων στον Εθελοντισμό, σημειώνοντας παράλληλα πως ίσως η δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος να βοηθούσε για την ανάπτυξη της συμμετοχής των νέων στον Εθελοντισμό.

Ακόμη είπε, πως εθελοντισμός για την ίδια, είναι στάση ζωής, με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω από όλα στην πατρίδα μας, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο εθελοντισμός αποτελεί μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που περισσεύουν, συμπλήρωσε .

Το Ε.Σ.Σ.Ε.Π. θα είναι πάντοτε ανοιχτό για συνεργασία με όλους τους θεσμούς της επαρχίας αλλά και με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, για ενίσχυση του ρόλου και του έργου του, κατέληξε .

Σημειώνεται πως το ΕΣΣΕ υπάγεται διοικητικά και λειτουργικά στο ΠΣΣΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ