21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε νεαρό ζευγάρι – Είχαν ως “καλλωπιστικά” φυτά κάνναβη ύψους σχεδόν ένα μέτρο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε χτες  η Αστυνομία Πάφου για υπόθεση παράνομης κατοχής και καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 16:00 χτες το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) στη βάση πληροφορίας εξασφάλισαν δικαστικό ένταλμα έρευνας για κατοικία που βρίσκεται στην Πάφο και διενήργησαν έρευνα στην παρουσία των δύο ενοίκων της ηλικίας 24 ετών και της συμβίας του επίσης 24 ετών.

Από την έρευνα στο σπίτι εντοπίστηκαν δύο υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης ύψους 70 εκατοστών και 55 εκατοστών τα οποία φαίνεται να ανήκουν στον 24χρονο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν ένα δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία της 24χρονης που κατάγεται από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, το οποίο φαίνεται να εκδόθηκε από άλλη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με τη φωτογραφία της ιδίας και για το οποίο ηγέρθησαν υποψίες για την γνησιότητα του.

Τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν στα Γραφεία της ΥΚΑΝ στην Πάφο για εξετάσεις. Ανακρινόμενη η 24χρονη προέβαλε αρχικά κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Αργότερα όμως παραδέχτηκε πως το δελτίο ταυτότητας της είναι πλαστό. Σε σχέση με τα υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης δεν προκύπτει τίποτα εναντίον της. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει η νεαρή είναι αυτά της πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Μετά την εξασφάλιση εντάλματος σύλληψης της η 24χρονη συνελήφθη στις 21:00 το βράδυ από μέλη του ΤΑΕ Πάφου και τέθηκε υπό κράτηση.

Ωστόσο για την υπόθεση της παράνομης κατοχής και καλλιέργειας φυτών κάνναβης  συνελήφθη ο 24χρονος άνδρας. Με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις 20:00 χτες το βράδυ εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την ΥΚΑΝ ( Κλιμάκιο Πάφου) και το ΤΑΕ Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ