21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τρία χρόνια φυλακή για 34χρονο- Του στοίχισαν οι παλληκαρισμοί

Ποινή φυλάκισης τριών χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Πάφου σε 34χρονο από τη Συρία για τα αδικήματα τραυματισμού, μαχαιροφορίας, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου σε βάρος δύο ομοεθνών του.

Το Δικαστήριο στην 2η κατηγορία που αφορά  τραυματισμό εναντίον του πρώτου παραπονούμενου δεν επέβαλε καμία ποινή, στην 3η κατηγορία, που αφορά τραυματισμό του δεύτερου παραπονούμενου, επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, στην 4η κατηγορία μεταφορά μαχαιριού, επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και στην 5η κατηγορία για πράξεις που σκοπεύουν πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Οι ποινές συντρέχουν.

Στη σημερινή δικάσιμο αγόρευσαν οι δύο αντίδικες πλευρές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου στην αγόρευση του αναφέρθηκε στα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκύρου  την 9η Απριλίου του 2018 στις  8μ.μ., μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με τραύματα από μαχαίρι στην αριστερά πλευρά, 43χρονος κάτοικος Πάφου.

Λίγο αργότερα, στις 8.40μ.μ., μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και 31χρονος, επίσης φέροντας τραύματα από μαχαίρι στην αριστερή πλευρά αλλά και στο αριστερό χέρι.

Και οι δύο τους κρατήθηκαν στο  ΓΝ Πάφου για περαιτέρω παρακολούθηση.

Ακολούθως η σκηνή όπου διαπράχθησαν τα αδικήματα αποκλείστηκε και παραλήφθηκαν τεκμήρια μεταξύ των οποίων και το μαχαίρι, που σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις προκλήθηκαν τα τραύματα τους.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 34χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ανακρινόμενος ο 34χρονος, φέρεται να ανέφερε ότι λόγω οικονομικών διαφορών, που έχει με τον 43χρονο, είχε συνάντηση με τους δύο τραυματίες, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει στην Πάφο ενώ ακολούθησε ο τραυματισμός των δύο παραπονούμενων εκ των οποίων ο ένας, ο 43χρονος, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Όπως διαπιστώθηκε, αυτός έφερε διατομή πλευρικού τόξου και επίμηκες τραύμα στον αριστερό λοβό του ύπατος. Ο 31χρονος έφερε θλαστικό τραύμα αριστερού υποχόνδριου και τραύμα βραχυοκερκιδικής μοίρας. Αφού έγινε συρραφή των τραυμάτων του κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία

Η  συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, δικηγόρος Βαλεντίνα Χαραλάμπους ανέφερε πως ο κατηγορούμενος παραδέχεται ότι κτύπησε και τραυμάτισε τους παραπονούμενους, έναν 43χρονο και έναν 31χρονο από τη Συρία, με μαχαίρι κουζίνας την 9η Απριλίου του 2018 στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε και δηλώνει την ειλικρινή μεταμέλεια μέσω της.

Η κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως ο κατηγορούμενος κατάγεται από την Συρία και  το 2011 λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε και για μια καλύτερη ζωή έφυγε από τη Συρία μεταβαίνοντας αρχικά στο Ντουμπάι και ακολούθως στο Λίβανο, Αίγυπτο και Τουρκία με τελικό προορισμό την Κύπρο. Τα τελευταία δύο χρόνια ζει μόνιμα στην Κύπρο υπό το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας, αφού πρώτα υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Ακολούθως, η Δικηγόρος του 34χρονου κάλεσε το Δικαστήριο να λάβει υπόψη την άμεση παραδοχή του τόσο στις αρχές όσο και ενώπιον του Δικαστηρίου και την έμπρακτη μεταμέλεια του.

Το ότι συνειδητοποίησε άμεσα – όπως είπε- την σοβαρότητα των πράξεων του και μεταμελήθηκε πλήρως, το λευκό ποινικό μητρώο του, τη μη ύπαρξη προηγούμενων καταδικών, την έλλειψη προσχεδιασμού διάπραξης του αδικήματος, τη βελτίωση της υγείας του παραπονούμενου, καθώς επίσης τελευταίο και σημαντικότερο την πρόκληση που έλαβε από τον παραπονούμενο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της αγόρευσης  ο 34χρονος φέρεται να δάνεισε χρήματα στα πρώην πεθερικά του  και μετά που χώρισε με τη σύζυγο του τα ζήτησε πίσω χωρίς ωστόσο να γίνει κατορθωτό να τα πάρει, αφού οι συγγενείς της πρώην συζύγου της του ανέφεραν ότι δεν του χρωστούν οτιδήποτε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ