23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τρία ακίνητα διατέθηκαν προς €1,05 εκατ σε πλειστηριασμούς στην Πάφο

Τρία ακίνητα πωλήθηκαν στους πρώτους πλειστηριασμούς, που πραγματοποίησε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου στην Πάφο. Πρόκειται για τους πρώτους πλειστηριασμούς, που πραγματοποιούνται υπό τη τροποποιημένη νομοθεσία (τμήμα VIA του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως νόμου).

Τα τρία ακίνητα πωλήθηκαν έναντι συνολικού ποσού €1,05 εκατομμυρίου και όλα συγκέντρωσαν προσφορές που ξεπέρασαν την επιφυλαχθείσα τιμή.

Την ψηλότερη τιμή πέτυχε ένα ακίνητο στην περιοχή Άγιος Θεόδωρος με εμβαδόν 1.485 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο πωλήθηκε στις €901.000, τιμή κατά 22,35% ψηλότερη από την επιφυλαχθείσα τιμή, η οποία βάσει του νόμου ορίζεται στο 80% της αγοραίας αξίας, δηλαδή συνάγεται πως το ακίνητο στην ουσία πωλήθηκε σε τιμή αγοράς. Πρόκειται για ένα ακίνητο το οποίο βρισκόταν πλησίον των Δικαστηρίων της Πάφου και όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αγοράστηκε από δικηγορικό γραφείο. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν ακόμη ένα τεμάχιο, για το οποίο δεν υποβλήθηκαν προσφορές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕΠάφος: Πωλήθηκε το πρώτο ακίνητο σε πλειστηριασμό- Διαβάστε ποιος έκανε την καλύτερη προσφορά

Διατέθηκαν επίσης άλλα δύο τεμάχια από τα τρία, που βρίσκονται στην περιοχή Αθασούδι στη Μεσόγη, και τα οποία είχαν μαζί τεθεί σε πλειστηριασμό. Το ένα πωλήθηκε προς €85.0000, έναντι €80.000 που ήταν η επιφυλαχθείσα τιμή, ενώ το δεύτερο πωλήθηκε προς €72.600 από €71.600 που ήταν η επιφυλαχθείσα τιμή. Για το τρίτο τεμάχιο δεν υποβλήθηκαν προσφορές.
Ένα άλλο τεμάχιο δεν βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω ένστασης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ