19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΠΑΦΟΣ: “Του έκατσε σουβλάκι στο λαιμό” αλλά στο Νοσοκομείο δεν έβρισκε ειδικό γιατρό (ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Δεν λένε να σταματήσουν τα προβλήματα με το Νοσοκομείο Πάφου και εκεί που χθες στις Πρώτες Βοήθειες γινόταν το αδιαχώρητο με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση, νεύρα και ένταση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα περιστατικό το οποίο δημιουργεί περισσότερα σύννεφα και καταδεικνύει περίτρανα τη μεγάλη αναγκαιότητα περαιτέρω στελέχωσης του ΓΝΠ με περισσότερους γιατρούς.  


Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που επικοινώνησαν με το PafosPress, σήμερα το πρωί, ξημερώματα Δευτέρας 19/7, στις τέσσερις περίπου η ώρα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μεταφέρθηκε εσπευσμένα νεαρός με πόνους και διαμαρτυρόμενος ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει συνεπεία κατανάλωσης κρέατος το οποίο φαίνεται να είχε κολλήσει στον ισοφάγο του.

Ο νεαρός, ηλικίας 20 χρόνων, ο οποίος παραθέριζε με φίλους του στον Κατασκηνωτικό Χώρο Πόλεως Χρυσοχούς κάποια στιγμή ενώ έτρωγε “πνίγηκε” με το κρέας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα με ασθενοφόρο απο το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκεί αν και προσήλθε στις 4 περίπου η ώρα το πρωί δεν υπήρχε, όπως ήταν αναμενώμενο, ούτε χειρούργος αλλά ούτε γαστρεντερολόγος.

Οι επι καθήκοντι ιατροί, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κάλεσαν τόσο τους δύο ειδικούς γιατρούς που ήταν on call αλλά λόγω καθυστέρησης στο να προσέλθουν αναγκάστηκαν  τελικά να καλέσουν “βοήθεια” απο τον ιδιωτικό τομέα που δεν άργησε να ανταποκριθεί ενώ άρον άρον στις Πρώτες Βοήθειες προσήλθε και η επικεφαλής του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για να βοηθήσει στο συμβάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μεταξύ των γιατρών του Νοσοκομείου μάλιστα προέκυψε ένταση λόγω της μη ανταπόκρισης ενώ οι φίλοι και συγγενείς του νεαρού διαμαρτύρονταν έντονα για την μεγάλη καθυστέρηση και την έλλειψη ενδιαφέροντως, όπως μας ανέφεραν, στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου σοβαρού περιστατικού.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου.

Για να την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο νεαρός τελικά έγινε γαστροσκόπηση και αφού μεταφέρόταν απο το ένα Τμήμα στο άλλο τελικά είναι καλά στην Υγεία του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ