20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Του έδωσαν επιταγή για 70.000 “κα***λιές”- Τι είπε το Δικαστήριο;

Μία υπόθεση που θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για σενάριο κωμωδίας, εκδικάστηκε την Τετάρτη, στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.  Η ιστορία έχει ως πρωταγωνιστές έναν οδηγό ταξί και έναν κτηματομεσίτη. 


Πηγή: offsite.com.cy

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών ο οδηγός ταξί μετέφερε Ρωσίδα υποψήφια αγοραστή κατοικίας στην Πάφο στα γραφεία του κτηματομεσίτη Η Ρωσίδα αποφάσισε να αγοράσει μία κατοικία από αυτές που τις έδειξε η σύζυγος του κτηματομεσίτη και ακολούθως ο οδηγός ταξί ζήτησε από τον κτηματομεσίτη ποσοστό από την προμήθεια που έλαβε για την πώληση του ακινήτου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κτηματομεσίτης – κατόπιν έντονων πιέσεων – έδωσε τελικά στον οδηγό μία επιταγή για το ποσό των 70.000 ευρώ αλλά στο σημείο που αναγραφόταν ολογράφως το ποσό έγραψε δίπλα εβδομήντα χιλιάδες κα***λιές μόνο. Όταν ο οδηγός του ταξί προσπάθησε να εξαργυρώσει την επιταγή τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να τη δεχτούν λόγω του ότι αναγραφόταν η συγκεκριμένη λέξη και τελικά η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.


Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα πρακτικά της δίκης ο οδηγός ταξί γνωρίστηκε με τη Ρωσίδα υποψήφια αγοραστή και συμφώνησε να τη βοηθήσει στην ανεύρεση της κατοικίας που ήθελε να αγοράσει. Επισκέφθηκε συγγενικό του πρόσωπο που εργάζεται στο κτηματολόγιο και αυτός ήρθε σε επικοινωνία με τον κτηματομεσίτη Όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία τόσο ο οδηγός ταξί όσο και ο συγγενής του που εργαζόταν στο κτηματολόγιο ζητούσαν επιτακτικά από τον κτηματομεσίτη να τους δώσει μέρος της προμήθειας που έλαβε από την πώληση. Συγκεκριμένα ζητούσε ο καθένας 70.000 ευρώ για τη μεσολάβηση. Ο κτηματομεσίτης αρνιόταν πεισματικά να ενδώσει αλλά μετά από “έντονες πιέσεις και εκβιασμούς” όπως κατήγγειλε αναγκάστηκε να εκδώσει την επίμαχη επιταγή.


Σύμφωνα με την αγωγή ο οδηγός ταξί υποστήριξε ότι ο κτηματομεσίτης του έδωσε την επιταγή ύψους 70.000 ευρώ οικειοθελώς και χωρίς να τον πιέσει αλλά την ώρα που πήγε να την παραλάβει δεν πρόσεξε ότι αντί για 70.000 ευρώ έγραφε 70.000 κα***λιές επειδή δεν φορούσε τα γυαλιά του.
Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του οδηγού κρίνοντας ότι ως μάρτυρας ήταν αναξιόπιστος αφού έπεσε σε αντιφάσεις. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο οδηγός δεν είχε κανένα δικαίωμα να ζητήσει αμοιβή για τη διαμεσολάβηση του και δεν πείσθηκε ότι ο κτηματομεσίτης μόνος του έταξε αυτό το ποσό ως δώρο στον οδηγό και τον συγγενή του. Επιπλέον το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα του δικηγόρου του οδηγού ταξί ότι η επιταγή θα μπορούσε ούτως ή άλλως να εξαργυρωθεί αφού σε αυτή αναγραφόταν κανονικά το ποσό και ότι η λέξη “κα***λιές” δεν επηρεάζει τη γνησιότητα. Ο δικαστής εξήγησε ότι η συγκεκριμένη λέξη είναι υβριστική και άρα ακυρώνει το αναγραφόμενο ποσό.

“Η λέξη αυτή καταδεικνύει και την ξεκάθαρη πρόθεση του αναγομένου που ήταν, ο ενάγοντας, όχι να πληρωθεί το ποσό των 70.000 ευρώ αλλά να του αποδοθούν 70.000 ‘καβλιές'”, ανέφερε ο δικαστής κατά την ανάγνωση της απόφασης. Ως εκ τούτου ο εναγόμενος, δηλαδή ο κτηματομεσίτης γλίτωσε τις 70.000 ευρώ και ο οδηγός ταξί έμεινε με μία επιταγή την οποία φανταζόμαστε πως δεν πρόκειται να προσπαθήσει να εξαργυρώσει…

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ