32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τι αποφάσισε πριν λίγο το Υπουργικό Συμβούλιο για το ΑΞΙΚ;

Νέα εξέλιξη η οποία αν μη τι άλλο δημιουργεί νέα δεδομένα, έστω και προσωρινά, γύρω απο την εξέλιξη της υπόθεσης μεταστέγασης του ΑΞΙΚ προέκυψαν σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα. 

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τη χθεσινοβραδινή έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη της ΣΕΚΟστην οποία τα μέλη ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και την εμπλοκή που φαινόταν να παρουσιάζεται απο τις αντιδράσεις μερίδας καθηγητών και την παρέμβαση της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής η τροπή της υπόθεσης πλέον άλλαξε μετά και απο τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση το Υπουργικό αποφάσισε όπως αναβληθεί προσωρινά η λήψη απόφασης, χωρίς να ανατρέπεται η όλη διαδικασία έτσι όπως την τροχοδρόμησε η κυβέρνηση, με σκοπό να επανεξεταστούν οι προϋποθέσεις για την πιθανή μεταστέγαση του ΑΞΙΚ απο τη Λευκωσία σε άλλη πόλη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το γεγονός αυτό, αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πρόοδος, την ίδια στιγμή εκλαμβάνεται ως ικανοποιητική εξέλιξη αφού μπορεί να θεωρηθεί το μη χείρον βέλτιστον δεδομένου ότι δεν ανατράπηκε η διαδικασία.

Τώρα οι αρμόδιοι φορείς στις τρεις ενδιαφερόμενες πόλεις, Πάφο, Δερύνεια και Λευκωσία θα έχουν όλο τον χρόνο να αναπτύξουν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους για να πείσουν την κυβέρνηση στο ποια θα ήταν η καλύτερη διευθέτηση για το θέμα.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου απέστειλε για το θέμα σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ