18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τι “έβγαλε” χθες βράδυ η σύσκεψη στο Δημαρχείο;

Σε προκαταρκτική σύσκεψη  παρακάθισαν χθες το απόγευμα οι Δημάρχοι των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας Πάφου, οι βουλευτές της Επαρχίας καθώς και το ΕΒΕ Πάφου ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ και άλλοι φορείς μέσα στα πλαίσια της κωδικοποίησης των αιτημάτων που θα τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, κατά την επίσκεψη του στις 5 Μαϊου. 


Η  σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου  σε μια προσπάθεια οι τοπικοί φορείς να είναι έτοιμοι να θέσουν τα ζητήματα της Επαρχίας ΠΑΦΟΥ  που χρήζουν άμεσης προώθησης στον ΠτΔ.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να προωθηθούν τα αιτήματα της Επααρχίας σε δύο επίπεδα, στα υπερτοπικής σημασίας έργα και στα έργα σε Δήμους και κοινότητες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μεταξύ των αιτημάτων που θα τεθούν είναι η μεταφορά του ΑΞΙΚ στην Πάφο, η προώθηση της βελτίωσης του οδικού δικτύου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, η δημιουργία Αθλητικών Εγκαταστάσεων, η προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου δρομου Αεροδρομίου- Κόλπου των Κοραλλίων, η προώθηση του έργου της Μαρίνας της Πάφου στην περιοχή “Πότιμα” και η δημιουργία υποδομής για βελτίωση των παραλιών με την κατασκευή κυματοθραυστών.

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη αναμένεται στην Πάφο στις 5 Μαϊου.

Κατά την επίσκεψη του ο κ.Αναστασιάδης την ίδια μέρα, θα εγκαινιάσει την Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων που έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία, μετά από εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ