22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Τέλος και επίσημα η HELECTOR απο τον ΧΥΤΑ

Σε ομόφωνη απόφαση για τερματισμό της σύμβασης παροχής υπηρεσιών με την εταιρεία Helector Cyprus Ltd προχώρησε σήμερα το ΧΥΤΑ Πάφου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση σύμφωνα με την ανακοίνωση αποδίδεται στην εμπλοκή της εταιρείας και φυσικών προσώπων που σχετίζονται με αυτή σε ποινικές κατηγορίες για δωροδοκία, δεκασμό και άλλα αδικήματα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης Ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου (Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου), σε συνεδρία του ημερομηνίας 13.09.2017, αποφάσισε ομόφωνα να τερματίσει τις υπηρεσίες της εταιρείας Helector Cyprus Ltd με βάση τη Σύμβαση ημερομηνίας 31.03.2015 (01/2014) αναφορικά με την Παροχή Υπηρεσιών για τη λειτουργία και διαχείριση τεσσάρων (4) Πράσινων Σημείων και ενός (1) κινητού σημείου της Επαρχίας Πάφου («η Σύμβαση» και «τα σημεία»).

Λόγω της εμπλοκής της εταιρείας Helector Cyprus Ltd και φυσικών προσώπων σχετιζόμενων με την εταιρεία αυτή στην Ποινική Υπόθεση αρ. 9357/2016 του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και σε ποινικές κατηγορίες για δωροδοκία, δεκασμό τρίτων προσώπων και άλλα σοβαρά αδικήματα, αναφορικά την εκτέλεση συμβολαίων που συμβλήθηκε η εταιρεία Helector Cyprus Ltd ή σχετιζόμενα με αυτήν πρόσωπα εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και με το Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου, στις οποίες υπήρξε παραδοχή και καταδίκη από κάποιους κατηγορούμενους, η εξακολούθηση της Σύμβασης δεν είναι ανεκτή από το Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου, που οφείλει να διασφαλίζει τη δημόσια εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Η εμπλοκή της εταιρείας Helector Cyprus Ltd στις προαναφερόμενες ποινικές κατηγορίες συνιστά σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα, παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας που διέπει τη Σύμβαση και σοβαρό λόγο τερματισμού της Σύμβασης, δικαιολογείται από τους όρους της Σύμβασης και είναι επιβεβλημένος από τις βασικές αρχές που διέπουν τις δημόσιες συμβάσεις.

Με επιστολή του ημερομηνίας 15.09.2017 το Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου, δια των νομικών συμβούλων του, τερμάτισε τη Σύμβαση και κάλεσε την εταιρεία Helector Cyprus Ltd, εντός 30 ημερών, να παραδώσει στο Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου την κατοχή και διαχείριση όλων των σημείων καθώς και οποιαδήποτε άλλη κινητή και ακίνητη περιουσία κατέχει για τους σκοπούς της Σύμβασης.

Ο τερματισμός της Σύμβασης έγινε άνευ βλάβης των λοιπών δικαιωμάτων του Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου καθώς και του δικαιώματός του να ανακτήσει από την εταιρεία  Helector Cyprus Ltd τυχόν πληρωμές στις οποίες προέβη αχρεωστήτως ή που συνιστούν υπερπληρωμές ή αδικαιολόγητες πληρωμές ή που υπερβαίνουν το εύλογο ή συμφωνημένο κέρδος με βάση τη Σύμβαση.

Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης Ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου

Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ