20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Συνεχίζονται οι διεργασίες για κατασκευή στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για την κατασκευή στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων εντός των δημοτικών ορίων της Πάφου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών σχέσεων και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Πάφου Παναγιώτης Βορκάς.

Σύμφωνα με τον κ. Βορκά, έχουν καταγραφεί 173 σημεία εντός των δημοτικών ορίων διαφορετικής επισκεψιμότητας, λέγοντας ότι 73 σημεία όπου υπάρχουν στέγαστρα χρειάζονται ανακαίνιση ενώ στα υπόλοιπα 100 σημεία θα τοποθετηθούν πάσσαλοι.

Ο κ. Βορκάς ανέφερε πως ήδη έχουν εκπονηθεί και καταγραφεί οι όροι του διαγωνισμού για να προχωρήσει ο Δήμος σε προκήρυξη ενδιαφέροντος από  ιδιώτη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο ιδιώτης, συνέχισε, θα αναλάβει τη δαπάνη υλοποίησης, τη συντήρηση των στάσεων και τις οποιεσδήποτε επισκευές μπορεί να χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σύμβασης της διαχείρισης διάρκειας 10 ετών.

Με το πέρας των 10 ετών θα παραδοθούν στο Δήμο σε πλήρη λειτουργίσιμη κατάσταση, όπως είπε.

Όπως επεξήγησε ο κ. Βόρκας πρόκειται για σύγχρονες κατασκευές όσον αφορά τα στέγαστρα για στάσεις λεωφορείων, με ευρωπαϊκά πρότυπα και θα προσφέρουν wi-fi, θα περιλαμβάνουν οθόνες για προβολή διαφημίσεων και τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Αναφορικά με το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης που δημιουργείται έξω από τα σχολεία και το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε κάποια σημεία της πόλης, ο κ. Βορκάς είπε ότι ο Δήμος έχει εντοπίσει το πρόβλημα και θα μελετήσει τρόπους σε συνεργασία με την Τροχαία για την άμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ