32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ: Στέλνει σκάφος στον Πύργο η Λιμενική

Οδηγίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας, περιλαμβανομένης και της παρουσίας σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας με σκοπό τη σύλληψη των παράνομων διακινητών αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.


Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, «μετά και από το σημερινό, δεύτερο περιστατικό άφιξης λαθρομεταναστών στην ακτογραμμή Πόλεως Χρυσοχούς – Πύργου Τηλλυρίας, αξιολογώντας τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωνάς Νικολάου έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την επιχειρησιακή επιτήρηση της περιοχής και την ετοιμότητα χειρισμού Σύριων μεταναστών που ενδέχεται να φθάσουν στην Κύπρο».

Διευκρινίζεται ότι «μετά από συνεννόηση που έγινε το πρωί, τόσο με την Αστυνομία όσο και με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, οι κοινοτικές αρχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ενημερώθηκαν για τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν, περιλαμβανομένης και και της παρουσίας ενός σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας τέτοιων διαστάσεων που να μπορεί να επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την σύλληψη των παράνομων διακινητών, αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτές οι αποφάσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κρίθηκαν αναγκαίες, ώστε να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση για σύλληψη των διακινητών, ενόσω αυτοί βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ