17.9 C
Paphos
Tuesday, March 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Σε μπελάδες μπαίνει ο Δήμος Πάφου- Καταγγελία Οικολόγων, παρέμβαση Τμ. Δασών

Σε μπελάδες φαίνεται να μπαίνει ο Δήμος Πάφου μετά την απόφαση να αποκόψει τις φοινικιές στο πάρκο Ήβης Μαλιώτου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Το Κίνημα μάλιστα στην ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Δήμο Πάφου για έλλειψη ειλικρίνειας, για εξαπάτηση, ασέβεια και ανυπακοή.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση: 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Δασών μας είπαν ότι την επόμενη θα πήγαιναν επιτόπου, πράγμα που δεν έγινε (η επίσκεψη έγινε μετά την εκκοπή των δέντρων). Ακόμα και όταν πήγε το Τμήμα Δασών, ένας τρέμιθος – προστατευόμενο είδος – είχε κλαδευτεί αργότερα την ίδια μέρα, ενώ την επομένη όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή είχε «αποκεφαλιστεί» το δέντρο.

Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Περιφερειακό Λειτουργό κύριο Μιχάλη Μακρή μας επιβεβαίωσε ότι θα καταγγελθεί  ο Δήμος Πάφου γιατί  έχει προβεί στην κοπή δένδρων χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστεί οποιαδήποτε άδεια.

Όσο για τα φοινικόδεντρα το παραθυράκι του νόμου (που πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα) δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να εξαπατούν το Τμήμα Δασών με τον ισχυρισμό ότι είχαν διάμετρο κάτω των 40 εκατοστών. Στην προκειμένη περίπτωση αμφισβητούμε την ειλικρίνεια του Δήμου γιατί όταν εμείς τα  μετρήσαμε είχαν διάμετρο από 50 – 80 εκατοστά, Φυσικά φρόντισαν να εξαφανίσουν τα τεκμήρια πριν την άφιξη του Τμήματος Δασών.

Καλούμε το Τμήμα Δασών όπως εφαρμόσει την νομοθεσία για όλους χωρίς διακρίσεις. Ειδικά ο Δήμος Πάφου, με τη συμπεριφορά του δείχνει για μια ακόμα φορά ασέβεια και ανυπακοή στους νόμους.  Είναι η τέταρτη φορά που καταγγέλλεται για κοπή αιωνόβιων δέντρων χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ