22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα βελτιωθεί η παραλιακή λεωφόρος που συνδέει την Κάτω Πάφο με την Πέγεια; ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο

Την ανάγκη για άμεση βελτίωση της παραλιακής λεωφόρου που συνδέει την Κάτω Πάφο με την Πέγεια επισημαίνει  ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης.

Πρόκειται για αίτημα πολύ παλιό το οποίο παραμένει ανικανοποίητο. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν γίνει στο παρελθόν  πολλά σοβαρά δυστυχήματα ανάμεσα στα οποία και θανατηφόρα.

Ο  Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης μιλώντας στο ΚΥΠΕ εξέφρασε τον προβληματισμό του ,λέγοντας πως η  βελτίωση του οδικού δικτύου με την τοποθέτηση φωτισμού αποτελεί πάγιο αίτημα της Επαρχίας Πάφου.

Πάγιο αίτημα των Τοπικών Αρχών πρόσθεσε, ήταν και είναι  η βελτίωση του δρόμου, η εγκατάσταση φωτισμού και γενικά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία δυστυχήματα αλλά και η διακίνηση των πεζών να διεξάγεται ομαλά.

Σχολιάζοντας το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο δρόμο Κάτω Πάφου-Κόλπου των Κοραλίων με θύμα 17χρονο, ο κ. Ακουρσιώτης εξέφρασε την ελπίδα όπως  όλα αυτά που συμβαίνουν να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς ,κυβερνητικούς φορείς  και  τα δημόσια έργα .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το αίτημα συνέχισε, για την βελτίωση του οδικού δικτύου έχει τεθεί ενώπιον της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων πάρα πολλές φορές με την αποστολή επιστολών στο αρμόδιο Υπουργείο .

Kαθυστερούν  είπε ο κ.  Ακουρσιώτης,  την εκπόνηση των σχετικών σχεδίων για την τελευταία φάση που αφορά το δρόμο προς τον Κόλπο των Κοραλίων , εκεί που γίνονται συχνά τα δυστυχήματα “.

Ευελπιστούμε και  ευχόμαστε συνέχισε, “ότι τούτη τη φορά θα γίνει ευαισθητοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς  έτσι ώστε να εκπονηθούν τα σχέδια να κατασκευαστεί όπως πρέπει ο δρόμος” .

Ακολούθως ο κ. Ακουρσιώτης αναφέρθηκε στο σταθμό των ασθενοφόρων θέτοντας άμεση την αναγκαιότητα της επάνδρωσης του.

Για τον σταθμό ασθενοφόρων συνέχισε, έγιναν πολλά έξοδα από την Τοπική αρχή αφού έχουν αγοραστεί όλα τα λυόμενα , τα απαραίτητα υποστατικά έχουν  τοποθετηθεί όλες οι απαραίτητες  υπηρεσίες  οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και απομένει – όπως είπε- μόνο η πρόσληψη του προσωπικού .

Ο Δήμαρχος Πέγειας είπε πως με την επάνδρωση του  σταθμού ασθενοφόρων θα σωθούν πολλές ζωές.

Με αυτά τα δυστυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σ’ αυτό το δρόμο θα μπορούσαν να γλυτώσουν πολλές ζωές επανέλαβε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ