18.9 C
Paphos
Tuesday, March 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ το νέο κρούσμα- Η διαδρομή της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο Πάφου

Αναστάτωση επικρατεί εδώ και μερικές ώρες στο προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου και κυρίως σε όσους εργαζόμενους ενδεχομένως να ήρθαν σε επαφή με το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού το οποίο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Όπως το PafosPress.com πληροφορείται ο ασθενής ηλικίας 63 χρόνων, ο οποίος είναι Βρετανός, νοσηλεύτηκε αρχικά στον Παθολογικό Θάλαμο για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Προς το τέλος του πιο πάνω χρονικού διαστήματος ο ασθενής φέρεται να δέχθηκε επισκέψεις από συγγενείς του από τη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η κατάσταση της υγείας του 63χρονου επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο πληροφορήθηκαν για την καραντίνα από τα ΜΜΕ

Εκεί δόθηκαν οδηγίες από τους επι καθήκοντι ιατρούς να ληφθεί και δείγμα για εξετάσεις κορωνοϊού οι οποίες έδειξαν τελικά ότι ο ασθενής ήταν θετικός.

Στη βάση των πιο πάνω δεδομένων υπάρχουν στο τραπέζι τρια σενάρια τα οποία δεν μπορούν προς το παρόν να αποκλειστούν:

  1. Ο ασθενής να κόλλησε κορωνοϊό από κάποιο από τους επισκέπτες του ενώ ακόμη νοσηλευόταν στον παθολογικό Θάλαμο
  2. Ο ασθενής να κόλλησε από άλλο ασθενή ο οποίος δεν παρουσίασε έντονη συμπτωματολογία που να παρέπεμπε σε κορωνοϊό και που στην πορεία ενδεχομένως να θεραπεύτηκε, σενάριο που συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες και
  3. Ο ασθενής ο οποίος έγινε εισαγωγή με λοιμωξη στο αναπνευστικό να ήταν εξ΄αρχής φορέας του κορωνοϊού και στην πορεία να παρουσιάσε επιδείνωση, σενάριο που επίσης δεν θεωρείται το επικρατέστερο.

Το μόνο σίγουρο πάντως, κάτω από οποιαδήποτε δεδομένα και αν υπολογιστεί ότι ήδη το Νοσοκομείο της πόλης έχει τεθεί υπό καραντίνα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης έχει να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο περιστατικό με μεγάλη λίστα ιχνηλάτησης που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως …πυρηνική βόμβα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε καραντίνα το Νοσοκομείο Πάφου- Τα μέτρα του ΟΚΥπΥ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ