24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Προς πώληση δύο παραθαλάσσια ακίνητα αξίας €9 εκατ.

Πονοκέφαλος η συσσώρευση ακινήτων στα τραπεζικά ιδρύματα, ωστόσο η νομοθεσία των πλειστηριασμών τους λύνει τα χέρια, με τον Συνεργατισμό να προχωρεί σε απομάκρυνση των ακριβών τεμαχίων που κατέχει.

Ο Συνεργατισμός με τον διακανονισμό χρεών που προέκυψε μετά την κατάρρευση της οικονομίας κατέχει ακίνητα εκατομμυρίων με την πώληση τους να είναι η μοναδική επιλογή, έτσι αναζητούνται αγοραστές με «γερές» τσέπες ώστε το τραπεζικό ιδρύμα να απομακρύνει τα ακίνητα που παραμένουν απούλητα στο χαρτοφυλάκιο τους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και την συνάδελφο, Δήμητρα Λάντου, ο Συνεργατισμός διαθέτει προς πώληση 12 ακίνητα αξίας άνω του €1 εκατ., με δύο από αυτά να έχουν αξία κοντά στα €9 εκατ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα δύο αυτά παραθαλάσσια κτήματα βρίσκονται στην Πάφο και το πρώτο είναι μεταξύ των ξενοδοχείων Venus Hotel και Capital Coast Hotel στην Πάφο στο ανατολικό σύνορο της Λεωφόρους Τάφοι των Βασιλέων. Το δεύτερο χωράφι βρίσκεται στο Δήμο Γεροσκήπου, κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου και λίγα μέτρα από την θάλασσα. Το εμβαδόν γης ανέρχεται στα 66.954 τμ. και η τιμή πώλησης καθορίστηκε στα €8.750.000.

Άλλα τρία ακίνητα που κατέχει ο Συνεργατισμός ανέρχονται στα €5 εκατ. έκαστος, με τα δύο από αυτά να είναι εμπορικά κτήρια. Το ένα είναι δεκαώροφο κτήριο με γραφειακούς χώρους που βρίσκεται στην ενορία Χρυσελεούσας με τιμή πώλησης €4.825.000, ενώ το άλλο είναι ένα εμπορικό/ οικιστικό κτήριο στην οδό Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό με τιμή πώλησης τα €4.265.000. Το τρίτο ακίνητο είναι οικιστικό χωράφι στον Δήμο Γεροσκήπου, κοντά στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου και η τιμή πώλησης του ανέρχεται στα €4.475.000.

Το ακριβότερο τεμάχιο που κατέχει στην Λευκωσία ο Συνεργατισμός είναι ένα εμπορικό τεμάχιο στον Δήμο Στροβόλου με τιμή πώλησης τα €2.220.000.

*Φωτογραφία αρχείου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ